Sărbătorirea Centenarului Mariei Tănase începe la Brașov

Sărbătorirea Centenarului Mariei Tănase începe la Brașov

maria tanaseAnul aniversar „Maria Tănase” debutează luni, la Braşov, prin concertul caritabil „Sunet pentru suflet” susţinut de artistul Nicolae Voiculeţ, informează un comunicat al organizatorilor remis astăzi presei.

Concertul va avea loc la Biserica Adormirea Maicii Domnului din Piaţa Sfatului din Braşov, începând cu ora 18,00. Invitaţi speciali ai evenimentului sunt muzicianul de origine indiană Shashvat Pandit şi actriţa Manuela Golescu.

Toate donaţiile colectate pe parcursul concertului vor fi direcţionate pentru susţinerea serviciilor specializate de îngrijire a bolnavilor incurabili în stadii avansate din cadrul HOSPICE Casa Speranţei, organizaţie de caritate înfiinţată la Braşov.

Voiculeţ este iniţiatorul proiectului „Maria Tănase 100”, care include atât evenimente la Târgu Jiu, Bucureşti, cât şi în străinătate, în locuri în care Maria Tănase a concertat în perioada 1937-1940, precum New York, Paris şi Istanbul.
„Maria Tănase înseamnă foarte mult pentru mine şi pentru România. Anul acesta se împlinesc, pe 25 septembrie, 100 de ani de la naşterea sa, respectiv pe 22 iunie comemorăm 50 de ani de la trecerea ei în viaţa veşnică”, a declarat artistul, citat în comunicat.
Nicolae Voiculeţ este artistul român care a urcat pe scenă încă de la vârsta de cinci ani şi de atunci reprezintă şi promovează România pe marile scene ale lumii, evidenţiind puterea incredibilă a sunetului şi a autenticităţii româneşti, prin nai.

Alte articole:   Medierea în România este deficitară și acest lucru ne dăunează
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.