blog-logo

Astăzi au fost premiați „Așii cunoașterii“ din Brașov

Astăzi au fost premiați „Așii cunoașterii“ din Brașov

martie aprilie mai 3 iun2013 asii cunoasterii7Astăzi au fost premiați cei mai buni elevi din Brașov în cadrul unei competiții, aflată la cea de a doua ediție, intitulată „Așii  cunoașterii“. Au participat 1.817 elevi români, maghiari şi germani (de la clasele I-IV), din 20 şcoli din municipiul Braşov și 13 şcoli din judeţ.

Este vorba despre un concurs de cultură generală și de verificare a competențelor dobândite. Organizatorul a fost Școala nr. 2 „Diaconu Coresi“, prin profesorul Elena Tălpău, cu sprijinul Consiliului Județean și al Primăriei Brașov.

Coordonatorii concursului au fost: din partea Inspectoratulu Școlar: Mihaela Zugravu, insp. înv. primar, Eugenia Crețoi, insp. înv. primar, de la Şcoala Nr. 2 „Diaconu Coresi” Braşov – Elena Tălpău, Cristina Dîrstariu, Maria Popa, de la Şcoala  Nr. 5 Braşov – Mirela Captar, iar de la Şcoala  Nr. 19 Braşov – Oana Antonescu.

Alte articole:   Săcele: 8 blocuri din cartierele Electroprecizia și Ștefan cel Mare, renovate energetic 

Rezultatele au fost pe măsură:

  • Premiul I (99 p-100 p) cl. I – – 148 elevi, (98 p-100 p), cl. I-IV  – 90 elevi
  • Premiul II (97 p-98 p) cl. I, (95 p-97 p), cl. I-IV – 194 elevi
  • Premiul III (95 p-96 p) cl. I, (90 p-94 p), cl. I-IV – 335 elevi
  • Menţiuni (90 p-94 p) cl. I, (85 p-89 p), cl. I-IV – 386 elevi

Și în acest an, Consiliul Județean Brașov a susținut financiar acest eveniment. „Acest concurs este binevenit pentru a scoate în evidență elitele Brașovului, însă dorim ca la ediția viitoare să se extindă la nivelul tuturor școlilor din județ. Sunt convinsă că în fiecare școală avem cel puțin un «As al cunoașterii». Pentru ca să nu se simtă discriminați, fac apel la primari să plătească taxa de participare și transportul pentru elevii din mediul rural, în mod special, care chiar dacă este modică, poate fi un handicap și un motiv de renunțare de a participa la acest concurs de masă și dorim, firesc, ca toți să aibă șanse egale“, a declarat pentru newsbv.ro consilierul județean Mariana Câju, prezentă la eveniment.

Alte articole:   Lucrările de construcţii au crescut de aproape trei ori, în Brașov, în primele luni ale anului

„Sunt multe concursuri la care participa elevii nostri. Eu si echipa cu care am colaborat am vrut un altfel de concurs, diferit ca mod de desfasurare, de realizare a intrebarilor, de evaluare si de recompensare. “Asii cunoasterii” este un concurs care isi doreste sa-i obisnuiasca pe elevi cu atmosfera de examen, desfasurandu-se sambata, intr-o singura locatie: Sc. Gimnaziala nr. 2 din Brasov. Anul acesta a avut loc cea de-a doua editie si am reusit sa aducem la un loc elevi  de clasele I-IV traducand subiectele si in limba maghiara si germana. Concursul acesta este diferit si pentru ca ofera diploma, medalii si premii castigatorilor. Daca anul trecut elevii de premiul I si invatatorii lor au beneficiat de o excursie gratuita la Bran, in acest an toti cei 148 de elevi aflati pe locul I si invatatorii lor au fost premiati cu o dupa-amiaza de relaxare la locul de joaca «Zao Planet».  Asteptam si anul viitor cat mai multi copii care sa isi doreasca sa devina «Asi»“, a precizat și  Elena Tălpău.

Alte articole:   Cod galben de căldură și disconfort termic ridicat, luni și marți, la Brașov

 

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov