Pericol de inundaţii, din cauza neglijenţei unora dintre primari

Pericol de inundaţii, din cauza neglijenţei unora dintre primari

inundatiiAcum patru ani, ploile au făcut ravagii în judeţul Braşov, iar, acum, judeţul nostru este sub o nouă avertizare meteo de vijelii şi ploi abundente. Consilierul judeţean  Ovidiu Lupu a ţinut să tragă un semnal de alarmă cu privire la faptul că în mai multe zone ale judeţului albiile râurilor şi pârâurilor, dar şi podeţele sunt colmatate, iar în cazul căderii unor cantităţi mari de precipitaţii există riscul unor noi inundaţii.

„În 2009, Zărneştiul, dar şi alte localităţi din judeţ au fost sub ape şi de atunci nu s-a luat nici un fel de măsură. Autorităţile din aceste zone trebuie să intervină pentru a decolmata văile şi zona podeţelor, ca să nu mai avem probleme. De exemplu, în Zărneşti, pagubele făcute de ploi în ultimii ani, atât spre Plaiul Foii, cât şi spre Prăpăstii nu au mai fost remediate, iar oamenii trăiesc cu teama, la orice ploaie mai mare, că le pot fi distruse gospodăriile”, a subliniat Lupu. Din cauza colmatării cursurilor unor ape există riscul ca şuvoaiele să distrugă căile de acces spre unele gospodării sau chiar şi sate întregi. Acum, patru ani peste 20 de gospodării din zona Bran – Zărneşti au fost afectate de inundaţii, iar o familie a rămas chiar fără acoperiş deasupra capului, după ce o alunecare de teren a condus la dărâmarea casei din lemn în care trăiau.

Alte articole:   Schimb dur de replici între Raed Arafat și Florin Orțan privind persoanele asimptomatice infectate cu COVID-19
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.