Mihai Pascu a anunțat primii pași pentru regionalizare. Citește aici care sunt!

Mihai Pascu a anunțat primii pași pentru regionalizare. Citește aici care sunt!

mihai pascuVicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Mihai Pascu, a prezentat primii pași concreți care vor fi făcuți pentru regionalizare, după participarea la o întâlnire la nivel național cu vicepremierul Liviu Dragnea.

Deocamdată nu s-a discutat despre capitalele viitoarelor regiuni și nici care va fi împărțirea României. Pentru perioada următoare se va merge pe actualele Regiuni de Dezvoltare, pentru a nu afecta accesarea de fonduri europene, a precizat Pascu.

Unul dintre lucrurile tranșate vizează trecerea unor instituții descentralziate ale statului în subordinea consiliilor județene. Este vorba despre inspectoratele școlare, agențiile de ocupare a forței de muncă, agențiile pentru prestații sociale, serviciile de ambulanță, direcțiile de sănătate publică, centrele de transfuzii sanguine, agențiile de protecția mediului etc..

Alte articole:   Avocatul Poporului: Internarea în spital nu ar trebui condiționată de testarea pentru Covid-19

Și casele de asigurări de sănătate vor trece în subordinea administrațiilor județene, lucru de bun augur, având în vede scandalul de la Brașov asupra modului cum se decontează serviciile medicale. Mai mult, Dragnea a declarat că 75% din banii asiguraţilor vor rămâne în judeţ, restul urmând să fie folosiți pentru echilibrarea bugetelor la acest capitol! De asemenea, consiliile județene vor fi cele abilitate să semneze contractele-cadru cu spitalele publice şi clinicile private.

Vor rămâne cu coordonare centralizată instituțiile de control (Garda Financiară, Garda de Mediu, Inspectoratul Teritorial de Muncă), Armata, Poliția etc., dar și casele de pensii, pentru că în acest ulitm caz există o strategie pusă la punct la nivel național.

Alte articole:   A fost actualizată lista statelor din „zona galbenă”. Cine intră de mâine în carantină, la întoarcerea în țară

Se va pune baza legală în urma acestor discuţii pentru descentralizare în 2014, urmând ca pe perioada întregului an să se facă transferul treptat de competenţe de la nivel central la nivel local”, a precizat Pascu.

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate