blog-logo

Asistaţii social ai Braşovului riscă să rămână fără ajutoare, dacă nu şi-au plătit impozitul la casă

Asistaţii social ai Braşovului riscă să rămână fără ajutoare, dacă nu şi-au plătit impozitul la casă

ghisee taxe si impoziteGuvernul a decis să nu mai treacã cu vederea „scăpările” asistaţilor social aşa că le-a impus acestora plata obligaţiilor fiscale către bugetele locale, mai exact, achitarea impozitelor pe casele avute în proprietate, condiţionându-i cu sistarea plăţii ajutorului social.

Termenul limită dat celor care primesc ajutoare de la stat pentru a-şi onora obligaţiile fiscale a expirat în data de 31 martie. Cei care primesc fie indemnizaţii pentru creşterea copilului, fie alocaţii de susţinere familială sau venit minim garantat, care nu au reuşit, indiferent de motiv, să-şi plătească dările către bugetul local, riscă acum să rămân fără ajutorul de la stat, în conformitate cu prevederile legale.

Alte articole:   De la 23.000 de dolari pe an, salariul unui dezvoltator de software din România

Edilii fac un apel către aceste persoane să îşi achite cât mai repede dările locale pentru a evita situaţia de a li se tăia aceste drepturi. Verificarea îndeplinirii condiţiilor  prin prisma  plăţii impozitelor  locale se  face  anual,  până la data de 31 ianuarie, pentru obligaţiile de plată aferente anului anterior, pentru familiile  aflate în plata la această dată,  şi  au drepturi stabilite de cel puţin  şase luni.  În cazul  în care  la  31 ianuarie nu sunt achitate obligaţiile legale către  bugetul  local, pentru anul anterior, se  acordă o perioadă de graţie de 2 luni,  pentru  plată. Dacă  nu  se face dovada plăţii până la  31  martie, de către titular, se  procedează la  suspendarea plăţii prestaţiei sociale, pentru  o perioadă de  maximum 5 luni. Reluarea se face cu luna următoare  achitării obligaţiilor, cu plata inclusiv a  drepturilor cuvenite pe perioada suspendării.

Alte articole:   Cum explică Administrația Prezidențială bijuteriile de 12.000 de euro purtate de Carmen Iohannis

Câteva sute de asistaţi

În evidenţa Direcţiei de Servicii Sociale Braşov sunt 180 beneficiari de ajutor social  şi 104 beneficiari de alocaţie pentru susţinerea familiei. Dintre aceştia, 60 beneficiari de ajutor social, respectiv 25 beneficiari alocaţie de susţinere deţin în proprietate bunuri mobile şi imobile, pentru care  plătesc  taxe  la bugetul  local. „Documentul  legal care atestă  plata obligaţiilor către bugetul local este Certificatul fiscal pentru persoane fizice privind impozitele şi taxele locale, emis de către Direcţia Fiscală a Municipiului Braşov. Acest document trebuie prezentat la Direcţia de Servicii Sociale pentru a face dovada plăţii acestor dări. În prezent, DSS instrumentează aceste dosare trimiţând somaţii de plată. În situaţia în care nici pe perioada suspendării beneficiarii nu îşi achită obligaţiile faţă de bugetul local, dreptul încetează cu data de 1 septembrie 2013”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate