blog-logo

FOTOGALERIE Razie la Apața cu… ajutoare!

FOTOGALERIE Razie la Apața cu… ajutoare!

IMG_1041 IMG_1031Peste 10 tone de cartofi de sămânţă și 7 tone de materiale de construcții au ajuns astăzi la Apaţa. O parte dintre rromi au refuzat însă ajutorul oferit pentru că nu au pământ să îi cultive.

Ajutoarele au fost oferite de Ordinul Suveran al Sfintei Fecioare Maria, cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov, Jandarmeria Brașov și  Protopopiatul Braşov. Cartofii au fost donați de fermierii din Asociaţiile de la Hărman şi Ghimbav. „Interesul nostru este să dezvoltăm un mecanism de prevenţie împreună cu reprezentanţii fermierilor braşoveni, care şi-au manifestat sprijinul. Sperăm ca ajutorul să le fie de folos pentru a-şi asigura o cultură de subzistenţă astfel ca riscul infracţional în zonă să se diminueze. Ideea este să facem ceva concret pentru a sprijini comunităţile defavorizate, nu doar să dăm pliante şi mape cu care nu rezolvăm nimic”, a precizat Liviu Pandele, suveran comandor al Ordinului Sfintei Fecioare Maria.

Alte articole:   Dan Alexa, înainte de meciul cu CSM Slatina: „Jucătorii care au evoluat mai puţin trebuie să aibă determinare şi dorinţă”

„Noi sprijinim și salutăm aceste acțiuni, care vin în spijinul populației defavorizate, mai ales dacă acest demers va duce și la reducerea infracţionalităţii, dar şi ajutorarea celor nevoiaşi“, a precizat șeful IJP Brașov, Ioan Aron.

Acţiunea iniţiată de Ordinul Sfintei Fecioare Maria va continua pe 1 iunie la Racoş, unde vor ajunge alte 15 tone de cartofi de sămânţă. „Biserica Ortodoxă salută acest program de reintegrare şi reinserţie socială a acestor persoane, care sunt mai necăjite şi mai triste. Sperăm ca bunul Dumnezeu să ne ajute să continuăm această acţiune cât ne va sta în putinţă”, a spus preotul militar Ioan Epaminond Boroş, de la Jandarmeria Braşov.

Alte articole:   Acoperământul Maicii Domnului - Ce nu e bine să faci astăzi sub nicio formă

CLICK pe poze pentru a se mări!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.