blog-logo

Braşovul are nevoie de noi locuri pentru picnic. Sunt vizate trei zone pentru amenajare

Braşovul are nevoie de noi locuri pentru picnic. Sunt vizate trei zone pentru amenajare

picnicOdată cu vremea bună, a început şi sezonul „grătarelor”, numai că locurile amenajate în acest sens sunt prea puţine în comparaţie cu numărul locuitorilor oraşului.

Consilierul local Iulian Mara consideră că cele patru zone din oraş care au fost amenajate în acest sens sunt subdimensionate, ţinând cont că acestea oferă în jur de 160 de mese.

„Braşovul are o populaţie de 200.000 de locuitori şi dacă luăm în considerare că doar 5 – 10% dintre aceştia merg într-un weekend la picnic nu au unde. Ştim cu toţii că, de anul trecut, legislaţia în ceea ce priveşte grătarele s-a înăsprit şi oamenii sunt obligaţi să meargă doar în aceste locuri pentru a evita sancţiunile. În prezent, autorităţile care aplică legea mai fac unele concesii, dar este impropriu să se facă astfel de compromisuri în condiţiile în care avem o legislaţie în domeniu”, a explicat Mara.

Alte articole:   Bonusurile oferite de cazinourile din Romania

Noi locuri pentru grătare

Acesta a precizat că împreună cu executivul Primăriei, dar şi cu Comisia de Urbanism, se vor analiza zonele unde ar putea fi amenajate astfel de locuri speciale pentru picnic. „Sunt mai multe poieniţe unde braşovenii ies la iarbă verde, însă nu există nici un fel de amenajare.

De exemplu, s-ar mai putea pune mese şi vetre de foc în zona Dâmbu Morii, pe drumul Poienii, în apropiere de Belvedere, în zona cunoscută ca «La Troiţă», dar şi în Poiana Mică. Vom avea o analiză concretă pe aceste locaţii şi vom vedea unde putem face noi amenajări”, a precizat consilierul local. Acesta susţine că există fonduri prevăzute în acest sens, în bugetul pe acest an, la capitolul amenajări zone verzi, unde au fost alocate peste 10 milioane de lei.

Alte articole:   Isărescu, mesaj pentru românii cu rate: Perioada dobânzilor mici a trecut, nu mai revine 

În prezent, în municipiul Braşov sunt amenajate patru zone de picnic care oferă peste 160 de mese, vetre pentru grătare, dar şi coşuri de gunoi. Cele mai multe locuri pentru picnic sunt amenajate în zona „La Iepure“ din Răcădău, unde au fost montate încă de anul trecut 64 de mese, bănci, dar  şi 64 de vetre pentru grătar.

Celelalte locuri speciale de grătar din municipiu sunt la Pietrele lui Solomon, unde sunt 35 de mese şi vetre, iar alte două locuri sunt în cartierul Noua, respectiv lângă lac, unde sunt aproximativ 50 de mese şi în jur de 30 de vetre pentru grătar, şi în zona „La Căciulă” din apropiere de Zoo.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.