blog-logo

Vezi cât te costă tratamentul la „SPA-ul” pe care îl va dechide Primăria, luna aceasta, în Noua

Vezi cât te costă tratamentul la „SPA-ul” pe care îl va dechide Primăria, luna aceasta, în Noua

Camin batrani Noua razvan popaPână la finele acestei luni, baza de tratament amenajată în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice va fi deschisă publicului, în şedinţa de luna aceasta, consilierii locali urmând să aprobe şi tarifele. Acestea au fost stabilite deja de către angajaţii Primăriei şi sunt cuprinse între 3 lei şi 20 de lei procedura. Cea mai ieftină este vacuumterapia, care este taxată cu 3 lei, o procedură, iar un tarif de 20 de lei se percepe pentru procedurile mai complexe cum ar fi hidrokinetoterapia în bazin, duşul scoţian sau terapia cu unde şoc pentru tratamentul durerilor cronice ale sistemului musculoscheletal. În total, în cadrul bazei de tratament vor putea fi efectuate 55 de proceduri, de la aerosoli, magnetoterapie şi ionizare, până la masaj, băi galvanice sau crioterapie.

Gratuităţi pentru cei cu venituri mici

În cadrul centrului se vor efectua, zilnic, între 500 şi 600 de proceduri, ce vor dura între un minut şi o oră, astfel că aici vor putea fi trataţi, în medie, între 200 şi 250 de pacienţi pe lună. La tratament vor avea acces toţi braşovenii pe baza trimiterii de la medicul de familie sau cel specialist, însă, tarifele sunt diferenţiate în funcţie de venituri. Astfel, pensionarii care au venituri de până la 400 de lei, dar şi persoanele cu handicap, vor beneficia de gratuitate la toate procedurile. Viceprimarul Răzvan Popa a precizat că, lunar, numărul persoanelor care vor beneficia de tratamente gratuite va fi limitat la maximum 60, tocmai pentru ca baza să nu se supraaglomereze. Persoanele care au venituri cuprinse între 400 şi 615 lei plătesc jumătate din valoarea unui pachet cu patru proceduri, persoanele care au venituri cuprinse între 615 şi 1.000 de lei vor plăti preţul întreg pentru fiecare procedură, iar cei care au câştiguri de peste o mie de lei vor plăti cu aproximativ 1 sau 2 lei în plus faţă de preţul iniţial al unei proceduri. „Tarifele sunt chiar şi sub cele de la Spitalul Judeţean sau de la Baza de Recuperare de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi practic tarifele pe care le vor plăti cei care au venituri de peste o mie de lei sunt la nivelul celor din aceste unităţi sanitare. Faţă de privat tarifele sunt cu mult mai mici şi cel puţin partea de hidroterapie nu cred că există la alte clinici din Braşov”, a explicat Popa.

Alte articole:   PLUS, atac la consilierul lui Coliban, Radu Dascălu

Personal de la ONG-uri

Pentru funcţionarea bazei de tratament va fi nevoie însă, de 20 de persoane specializate, care vor fi angajate cu contracte de colaborare, fiindcă angajările în sistemul bugetar sunt blocate. Răzvan Popa a spus că mare parte din personal va fi angajat prin intermediul unor ONG-uri, de exemplu Asociaţia Nevăzătorilor, ţinând cont că aceştia au certificate de atestare profesională pentru masaj terapeutic. În cadrul centrului va fi angajat şi un medic specialist, care pe baza trimiterii le va recomanda pacienţilor procedurile pe care trebuie să le urmeze. Consultul va fi gratuit, doar cei care nu vor urma apoi tratamentul vor trebui să achite o taxă de 20 de lei pentru consultul de specialitate. „Deocamdată, încasările vor fi mai mici decât cheltuielile pentru funcţionarea bazei. Am estimat că anul acesta vom încasa 400.000 de lei, iar de la buget pentru funcţionare am alocat un milion de lei, însă, anul acesta, cheltuielile sunt mai mari, fiindcă, de exemplu, a trebuit să achiziţionăm şi mobilierul”, a precizat viceprimarul.

Alte articole:   Două cutremure azi-noapte

Amenajarea bazei de tratament de la Căminul face parte din proiectul de modernizare a întregului cămin de bătrâni, investiţie ce se ridică la 3,2 milioane lei. Finanţarea a fost asigurată, în proporţie de 98%, prin Programul Operaţional Regional – Polul de Creştere Braşov, iar numai dotările medicale s-au ridicat la suma de 1,48 de milioane de lei.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate