blog-logo

Taximetrele, la control. Cum vi se par serviciile oferite de către companiile de taxi din Braşov?

Taximetrele, la control. Cum vi se par serviciile oferite de către companiile de taxi din Braşov?

taxiEdilii vor să intensifice controalele în ceea ce priveşte siguranţa şi confortul oferit pasagerilor de către firmele de taximetrie. Nu de puţine ori, unele maşini se află într-o stare tehnică destul de proastă, ceea ce poate pune în pericol atât siguranţa pasagerilor, cât şi pe a celorlalţi participanţi la trafic, dar, uneori, şi curăţenia din interior lasă de dorit. Consilierul local Iulian Mara a precizat că în următoarea perioadă, reprezentanţii Primăriei, alături de cei ai Poliţiei Locale, ai Registrului Auto Român, dar şi ai Poliţiei Rutiere, vor intensifica controalele în trafic pentru a verifica starea tehnică a autoturismelor utilizate în taximetrie.

„Chiar şi eu am avut o experienţă mai puţin plăcută călătorind cu un taxi aparţinând unei companii din Braşov, care pe lângă faptul că avea destul de grave probleme tehnice, care putea fi sesizate din zgomotul produs de plăcuţele de frână sau de telescoape, la coborârea străzii Dobrogeanu Gherea, pentru a face economie la combustibil, şoferul a mai şi oprit motorul. Probabil avea o modificare făcută, ca să nu se blocheze volanul, dar nu este normal să se circule în asemenea condiţii, care pun pe toată lumea în pericol. Există o Lege a taximetriei care prevede o serie de aspecte obligatorii pentru maşinile din această categorie”, a precizat Iulian Mara.

Alte articole:   ANSVSA: Amenzi de peste 1,1 milioane de lei, date în noiembrie

Acesta crede că una dintre posibilele cauze pentru starea în care se află unele maşini sunt şi încasările destul de slabe, ţinând cont că tarifele sunt destul de mici în comparaţie cu alte oraşe de talia Braşovului. Tariful maximal aprobat de municipalitate este de 2,2 lei, dar numai 22 de taximetrişti îl practică, marea majoritatea, 1.178, mergând cu preţul de 1,35 de lei pe kilometru. „Suntem un oraş turistic şi în condiţiile în care unele taximetre sunt într-o asemenea stare, este afectată imaginea întregului oraş. Este posibil să existe o legătura între politica companiilor de a menţine tarifele scăzute, şi faptul că maşinile nu sunt întreţinute”, a susţinut consilierul local.

Distribuie dacă îți place!
  1. […] cu scris alb, toate taximetrele care s-au reautorizat vor fi verificate la sânge cu privire la condiţiile oferite şi stare tehnică. Cei care sunt găsiţi în neregulă nu vor mai putea desfăşura […]

    Reply
  2. De cei care nu pornesc ceasurile nu spuneti? Sa mergi cu o caruta de taxi si sa platesti 10 lei in loc de 5?
    Eu cred ca pretul este OK pentru serviciile pe care ei le presteaza. Daca vor creste tariful, vor scadea si numarul incasarilor (si probabil si evaziunea fiscala)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate