blog-logo

69 de angajați găsiți în aprilie muncind „la negru“

69 de angajați găsiți în aprilie muncind „la negru“
Sediul Inspectoratului Teritorial de Munca Braşov

Sediul Inspectoratului Teritorial de Munca Braşov

„Odata cu publicarea pe site-ul institutiei a listei cu angajatorii care practica „munca la negru”, (potrivit adresei Inspectiei Muncii nr.94/2011 DCRMEM,  adresa ce are la baza Strategia Nationala privind reducerea incidentei muncii nedeclarate pentru perioada 2010-2012 precum si Planul National de punere in aplicare a acestuia aprobate prin HG .nr. 1024/2010) Inspectoratul Teritorial de Munca Brasov face publice rezultatele controalelor ce au vizat depistarea si sanctionarea muncii la negru, controale efectuate de inspectorii de munca braşoveni în luna aprilie 2013“, se arată întrun comunicat de presă al Inspectoratulu Teritorial de Muncă, semnat de șeful instituției, Adrian Reit.

Alte articole:   Trei minori au ucis un bătrân de 80 de ani pentru o bicicletă

La controalele de luna trecută au fost urmarite, ca si obiective principale, respectarea de catre angajator a prevederilor legale referitoare la incheierea contractelor individuale de munca anterior inceperii activitatii, plata drepturilor salariale si respectarea prevederilor HG 500/2011 privind intocmirea si completarea registrului electronic de evidenta a salariatilor.

Astfel, din cele 335 de controale efectuate, 320 din acestea au vizat depistarea si sanctionarea muncii la negru, ocazie cu care au fost identificate 69 de persoane pentru care angajatorii nu au incheiat contracte de munca la angajare.

Pentru 17 angajatori care utilizau muncă la negru au fost sancţionaţi fiind aplicate  amenzi contravenţionale în valoare de 362.000 lei, iar pentru alti 4  angajatori documentele întocmite in urma identificării  a 6 persoane care lucrau fară forme legale au fost preluate de catre Politia Bv in vederea continuarii cercetarii sub aspectul savarsirii unei infractiuni.

Alte articole:   Junii Tineri ies astăzi, cu surla pe Coasta Prundului

„În ceea ce priveşte respectarea prevederilor, HG.500/2011 (privitor la completarea si transmiterea REVISAL) au fost efectuate un numar de 321 controale în urma cărora s-au aplicat  un număr de 9 amenzi contravenţionale in valoare de 82.900 lei si 94 de avertismente“, a mai precizat șeful ITM Brașov.        

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate