blog-logo

Începute în 2010, lucrările la Zoo Braşov nu sunt finalizate nici pe jumătate. Se va finaliza proiectul în august?!

Începute în 2010, lucrările la Zoo Braşov nu sunt finalizate nici pe jumătate. Se va finaliza proiectul în august?!

Gradina Zoo Noua (7)Lucrările pentru modernizarea Grădinii Zoologice din Braşov sunt în plină desfăşurare, ţinând cont că în luna august proiectul ar urma să fie finalizat. Stadiul lucrărilor nu este însă, foarte avansat, ţinând cont că Ministerul Mediului, care a finanţat 75% din proiect a decontat facturile cu ţârâita banii.

În prezent, grădina este închisă, tocmai pentru ca lucrările să se poată desfăşura în condiţii optime. Până în prezent, a fost realizat aproximativ 45% din proiect. Lucrările au început încă din 2010 şi erau programate să se finalizeze în decembrie 2012. Termenul avansat acum pentru definitivarea investiţiei este 15 august 2013. Proiectul este de-a dreptul futurist, iar după ce lucrările vor fi finalizate, Braşovul va avea cea mai bună modernă grădină zoologică din ţară. „Sper ca în cursul acestui an, braşovenii şi turiştii să poată vizita noua Grădină Zoologică, mai ales că la Braşov implementăm un concept unic în România: o grădină zoologică care nu este doar o zonă în care vizitatorii privesc animalele, ci şi o zonă de petrecere a timpului liber. Aici, atât părinţii cât şi copiii pot petrece câteva ore libere, relaxându-se sau învăţând lucruri noi. De asemenea, cei mici vor putea şi să vadă cum este organizată o gospodărie tradiţională. Cum este vorba despre un program naţional, pentru a finaliza această investiţie, depindem foarte mult de finanţarea din partea Ministerului Mediului şi sperăm ca în 2013 să nu mai fie întârzieri  în virarea banilor, astfel încât să respectăm graficul de lucrări stabilit iniţial”, a precizat primarul George Scripcaru.

Alte articole:   Accident cu 3 mașini implicate pe strada Toamnei

Ce obiective sunt finalizate şi la ce se lucrează

Până acum, s-a realizat bucătăria furajeră, unde va fi preparată hrana pentru animale, şi „Casa cu Ocol”. Aceasta va fi una din marile atracţii ale grădinii, fiind construită în specificul arhitecturii rurale din zona Rucăr – Bran, asemănătoare cu o gospodărie ţărănească. Acolo vor fi adăpostite animale şi păsări domestice. Acest punct de atracţie al Grădinii Zoologice va avea o suprafaţă construită de 187 de metri pătraţi şi ţarcuri pe 1.226 metri pătraţi.

Printre alte construcţii şi facilităţi ce vor împânzi aleile grădinii, se numără şi un planetariu, un spital veterinar, unde vor putea fi tratate pe lângă animalele din grădină şi cele ale proprietarilor privaţi, un nou corp destinat reptilelor şi păsărilor exotice, iar lacul va fi curăţat şi igienizat. În această perioadă se fac lucrări la interioarele spitalului veterinar, la planetariu, se amenajează noul ţarc pentru mistreţi şi tunelul care va trece prin faţa cuştilor tigrilor şi leilor, se lucrează la aleile de lângă noul acvariu, dar şi la montarea volierelor (cuşti de mari dimensiuni confecţionate din plasă de sârmă) unde vor sta păsările.

Alte articole:   Se aprinde iluminatul festiv de sărbători la Codlea

Restanţe la finanţare

Valoarea totală a proiectului este de 32.037.618 lei, din care nu mai 25% este finanţarea din bugetul local, restul fiind fonduri de la Ministerul Mediului. Până acum, s-au executat lucrări în valoare de 11.940.720 lei, din care ministerul a achitat  7.738.876 lei, şi mai are o restanţă de plată de aproximativ 750.000 de lei, 161.000 de lei fiind restanţi de anul trecut. Restul de bani, aproximativ 3,6 milioane de lei sunt partea municipalităţii, care a fost deja achitată constructorului.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate