blog-logo

Înscrierile în clasa pregătitoare sunt aproape de final la Brașov. Cică nu sunt probleme

Înscrierile în clasa pregătitoare sunt aproape de final la Brașov. Cică nu sunt probleme

clasa pregatitoareInspectoratul Şcolar Judeţean Braşov a înregistrat, până luni, 4.233 de cereri pentru clasa pregătitoare, fiind repartizaţi deja 4.157 de copii din totalul cererilor depuse, a anunţat, după videoconferinţa cu ministrul Educaţiei şi Cercetării, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, prof. Ariana Bucur.
„Practic, la nivelul judeţului Braşov şi în mod deosebit în municipiul reşedinţă de judeţ, sunt 76 de copii nerepartizaţi, dintre care 22 au bifat între opţiunile lor întoarcerea în circumscripţia de care aparţin. În concluzie, din cei 76 mai rămân un număr de 54 de copii nerepartizaţi din care trei sunt înscrişi la secţia germană. Ceilalţi vor fi consiliaţi în cadrul şcolilor de către directorii şi comisiile din unităţile şcolare şi se vor îndrepta spre alte unităţi şcolare. Aceşti 51 de copii sunt de la cinci şcoli. La nivelul judeţului Braşov noi am estimat un număr de 4475 de copii pentru clasa pregătitoare. În acest moment mai avem aproximativ 242 de locuri disponibile per total“, a declarat inspectorul şcolar al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov.
Sursa citată a adăugat că în acest moment cele mai multe locuri libere 50, sunt la Şcoala generală nr.5 din municipiul Săcele aflată în cartierul Gârcini, locuit de comunitatea romă, dar este convină că în următoarele zile şi aici situaţia se va rezolva. În mediul rural, unde la jumătatea lunii aprilie erau înscrişi un număr mic de copii, situaţia este rezolvată, cei mai mulţi copii dintre cei recenzaţi s-au înscris.
Inspectoratul Şcolar Judeţean a cerut suplimentarea a trei clase şi fracţiuni reprezentate de 61 de locuri. „De exemplu, acolo unde clasa ar fi trebuit să aibă 25 de elevi, am suplimentat cu cinci, sau cu trei, patru, de la caz la caz, având în vedere că şcolile generale numerele 2, 5, 6 13, 19, 27 şi 30 au solicitat suplimentări“, a mai spus prof. Ariana Bucur.
În ceea ce priveşte cadrele didactice pentru clasele pregătitoare nu vor fi probleme: acestea sunt în număr de 242 şi vor acoperi tot necesarul la nivelul judeţului, a adăugat inspectorul şcolar general.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Lucrările de construcţii au crescut de aproape trei ori, în Brașov, în primele luni ale anului

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov