blog-logo

PC susține plafonarea salariilor directorilor din companiile de stat

PC susține plafonarea salariilor directorilor din companiile de stat

ion dinitaPartidul Conservator susţine intenţia Executivului de a plafona salariile directorilor din companiile de stat în standardele Băncii Naţionale a României, a precizat într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului, deputatul conservator de Braşov Ion Diniţă.

„În opinia mea, buna funcţionare a statului român a fost grav lezată în ultimii ani şi de proliferarea acestor venituri incredibile pe care le-au suportat toţi românii, toţi contribuabilii oneşti. Consider că este inadmisibil să existe în România, o ţară care are, potrivit statisticilor, peste 9 milioane de oameni la limita sărăciei, salarii de până la care pot ajunge şi la 188.000 de lei pe lună, precum în cazul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor. Din acest punct de vedere, jaful comis pe banii şi cu acordul statului trebuie să înceteze, iar Partidul Conservator cere imperativ premierului Victor Ponta să stopeze odată pentru totdeauna acordarea acestor venituri incredibile de la bugetul de stat”, a subliniat vicepreşedintele PC. Ion Diniţă a mai adăugat că la acordarea acestor salarii puţin spus nesimţite şi-a adus contribuţia întreaga clasă politică de după 1989. „Cu siguranţă veniturile uriaşe din sectorul de stat, unele dintre ele depăşind cele mai înalte standarde de salarizare din mediul privat, au fost tolerate de la o guvernare la alta, conform principiul păgubos de a asigura avantaje clientelei politice, care, ulterior, s-au transformat în mod sigur în beneficii reciproce obţinute de partidele politice în anii electorali, şi nu numai”, a arătat deputatul braşovean.

Alte articole:   Moș Martin, divinitate preistorică, este venerat ca o zeitate în satele de munte din România

„Partidul Conservator susţine transparenţa bugetelor fiecărei instituţii din subordinea statului, în special a modului de cheltuire a banului public. Cerem, de asemenea, o anchetă a Corpului de control al primului-ministru care să dezvăluie cum s-a ajuns la acordarea acestor salarii nesimţite, iar vinovaţii să fie traşi la răspundere, indiferent de culoarea lor politică”, a conchis Ion Diniţă.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.