blog-logo

La un șpriț cu… Ilie Birț

La un șpriț cu… Ilie Birț

casa scheiAr fi fost păcat să trecem indiferenţi sau preocupaţi de scadenţa facturilor pe lângă cine ştie ce monument de istorie locală.

Nu mai zic de turiştii care n-ar afla că pot oricând bea un cocârţ la Korcsy, într-o pivniţă care musteşte nu doar de istorie, ci şi de paradoxuri temporale…

Oamenii care poartă răspunderea glorioasei noastre moşteniri culturale ne-au luminat acum. Avem marcaje vizibile pe edificiile demne de atenţia trecătorului. Sunt inventariate, codificate savant şi trecute pe hartă. Ocazie cu care am aflat că strămoşii noştri şcheieni aveau tehnologia de a edifica la mijlocul secolului al XIX-lea o casă construită în sec. XVIII. Ceea ce e foarte tare.

Alte articole:   Cum se va desfășura vaccinarea fără programare, începând din 8 mai

placuta casaCred c-am putea exploata cu mare succes turistic această tehnologie. Să ne-apucăm să ridicăm chiar de mâine cât mai multe edificii feudale, antice şi chiar preistorice. Să-i umplem de invidie pe greci şi pe egipteni.

Şi tuturor siturilor existente să le dublăm valoarea: fiecărui monument de cultură veche să-i ataşăm câte un monument de prostie. Contemporană.

Mihai Dogaru

Distribuie dacă îți place!
  1. Bun spirit de observatie…si buna remarca!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate