blog-logo

publicitate

Amenzi drastice pentru focul de grătare în ariile protejate

Amenzi drastice pentru focul de grătare în ariile protejate

picnicVizitatorii ariilor protejate Tâmpa şi Stejeriş din Braşov pot fi sancţionaţi cu amenzi între 3.000 şi 6.000 de lei în cazul în care aprind focul în zonele menţionate, se arată într-un comunicat remis presei de către Agenţia Metropolitană Braşov.
Acelaşi cuantum al amenzilor este prevăzut prin Legea nr. 49/2001 pentru aprobarea OUG nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale a florei şi faunei sălbatice, pentru cetăţenii care circulă cu bicicleta în afara traseelor turistice marcate sau pentru cei care depozitează deşeuri în alte locuri decât cele amenajate.
„Actul normativ amintit prevede amenzi şi pentru degradarea panourilor informative, a indicatoarelor turistice, a locurilor de popas sau a oricărei alte construcţii sau amenajări realizate pentru administrarea ariei naturale protejate. Pentru popas se vor utiliza doar locurile special amenajate. Competiţiile sportive, manifestările de grup de orice fel care presupun accesul pe teren în ariile naţionale protejate se organizează doar cu acordul Serviciului Public Salvamont şi cu avizul custodelui, respectiv Agenţia Metropolitană Braşov“, precizează în comunicatul de presă directorul general al Agenţiei Metropolitane Braşov, Dragoş David.
O amendă contravenţională mai mare riscă cei care vor circula cu mijloacele motorizate pe teritoriul ariilor naturale protejate, ei fiind nevoiţi să scoată din buzunar între 5.000 şi 10.000 de lei, se mai arată în comunicatul de presă.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Controale în malluri, piețe și parcuri! Amenzi de peste 8.000 de lei

Leave a Reply

Your email address will not be published.