blog-logo

Ambasadorul Olandei la Hărman: România poate deveni un jucător important pe piaţa agricolă europeană

Ambasadorul Olandei la Hărman: România poate deveni un jucător important pe piaţa agricolă europeană

matthijs van bonzel ambasador olandaAmbasadorul Regatului Olandei la Bucureşti, Matthijs Van Bonzel, a declarat, joi, cu prilejul unei vizite efectuate în judeţul Braşov, că România are potenţialul necesar pentru a deveni un jucător important pe piaţa agricolă europeană.

„Condiţia esenţială este ca fermierii să-şi îmbunătăţească capacităţile de producţie prin modernizarea acestora, astfel încât să devină mai eficienţi şi mai competitivi pe piaţa comunitară“, a spus ambasadorul Olandei.

În context, acesta a menţionat că ţara noastră are suprafeţe însemnate de teren agricol, o bază furajeră semnificativă şi forţă de muncă ieftină, prin urmare are premisele pentru a deveni „un jucător important pe piaţa agricolă europeană“.
„Nu te poţi gândi la performanţă fără o tehnologie modernă“, a spus Matthijs Van Bonzel, menţionând că fermierii trebuie încurajaţi şi sprijiniţi atât de autorităţi, cât şi de procesatorii de lapte şi chiar şi de sistemul bancar ca să se dezvolte şi să devină mai competitivi.
Diplomatul a menţionat că Ambasada Olandei poate veni în sprijinul fermierilor români prin găsirea de parteneri olandezi cu care să dezvolte afaceri comune ori prin identificarea de noi pieţe de desfacere a produselor. Nu în ultimul rând, el a subliniat că Olanda, care are o veche tradiţie în zootehnie, este deschisă cooperării cu România în vederea dezvoltării şi modernizării acestui sector, arătând că şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, şi-a exprimat la rândul său dorinţa de extindere a colaborării.
Ambasadorul Olandei a fost prezent joi în Hărman în calitate de invitat la lansarea pe piaţa românească a produselor concernului olandez Lely, destinate agricultorilor, respectiv fermelor zootehnice. Evenimentul a avut loc la ferma Haller, care a achiziţionat primii roboţi pentru mulgerea automată a bovinelor.
Ambasadorul Olandei a menţionat că „robotul de lapte“ reprezintă un „vârf al tehnologiei moderne“ şi îi va ajuta pe fermieri să devină mai eficienţi, mai productivi şi mai competitivi, printr-o mai bună calitate şi igienă a laptelui şi prin costuri de producţie mai mici.
La lansare au fost invitaţi şi fermieri şi procesatori de lapte din judeţele Braşov, Covasna, Harghita, Prahova și Sibiu.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Propunerea ministrului Educației: Introducerea materiei “Educaţie pentru viaţă”, care va include mai multe module

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate