blog-logo

Traficant de tutun, reținut de polițiștii brașoveni

Traficant de tutun, reținut de polițiștii brașoveni

TutunUn tânăr din Prahova a fost depistat de poliţiştii braşoveni în timp ce transporta 800 de kg de tutun vrac, fără respectarea prevederilor legale.

Tutunul a fost ridicat în vederea confiscării, iar pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal pentru evaziune fiscală şi contrabandă.

Poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor din cadrul I.P.J. Braşov, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Săcele, la data de 14 aprilie a.c., pe D.N.1A, în cartierul Gârcini din Săcele, au depistat, în trafic, un prahovean de 22 de ani, care conducea un autovehicul în care poliţiştii au găsit 800 de kg de tutun vrac, în 10 cutii, fără banderole fiscale de accize.

Alte articole:   Dracula Trophy, câștigat de lungmetrajul spaniol „Amigo”

Tutunul a fost ridicat în vederea cercetărilor, iar suspectul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală, deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, respectiv producere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal autorizat de autoritatea competentă.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat, prin neplata accizelor, este estimat la 300.000 de lei.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.