blog-logo

Polițist și jandarm, cercetați că au bătut un bărbat până l-au omorât

Polițist și jandarm, cercetați că au bătut un bărbat până l-au omorât

justitieUn poliţist şi un jandarm din Braşov sunt cercetaţi pentru loviri cauzatoare de moarte şi purtare abuzivă, fiind acuzaţi că au bătut crunt un bărbat de 47 de ani, pe care apoi l-au abandonat în tufe dintr-un parc, acesta fiind găsit abia după două zile şi dus la spital, unde a murit.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Pachetului Tribunalului Braşov, procuror Alina Popescu, în 1 februarie s-a început urmărirea penală pe numele unui poliţist de la Poliţia Transporturi Feroviare Braşov şi a unui jandarm de la Grupara Mobilă Burebista care, în noaptea de 21 spre 22 ianuarie, ar fi bătut crunt un braşovean de 47 de ani, pe care l-ar fi abandonat apoi în zona Pasajului Tudor Vladimirescu din Parcul Tractorul, de lângă Gara Braşov.

Alte articole:   Parinții nevoiți să stea acasă cu copiii în vacanța forțată ar putea primi zile libere

Bărbatul a zăcut două zile în frig, în tufe din parc, fiind găsit de un localnic care a chemat salvarea.

Braşoveanul a ajuns la spital, unde a şi fost audiat de două ori de procurori.

„A fost audiat de două ori. La prima audiere a spus că a fost bătut de un poliţist, apoi, la a doua audiere a spus că a fost bătut şi de un jandarm”, a declarat luni, pentru Mediafax, procurorul Alina Popescu.

După patru zile de la internare, în 28 ianuarie, bărbatul a murit la spital, iar în 1 februarie Parchetul Tribunalului Braşov a început urmărirea penală pe numele celor doi pentru loviri cauzatoare de moarte şi purtare abuzivă.

Alte articole:   Pariuri în sistem la Fortuna

„Au fost analizate şi camerele de supraveghere din gară, iar în 1 februarie a fost începută urmărirea penală. Au fost audiate mai multe persoane în acest caz şi cercetările continuă. Deocamdată nu au fost trimişi în judecată”, a mai spus reprezentantul Parchetului.

Jandarmul de la Grupara de Jandarmi Mobilă Burebista, în vârstă de aproximativ 30 de ani, nu mai participă la misiuni de ordine publică de la producerea incidentului.

„Jandarmul lucrează în continaure la noi., dar nu mai execută misiuni de ordine publică, ci alte activităţi până la finalizarea cercetărilor. El lucrează din 2007 şi până acum nu au fost niciodată probleme privind comportamentul lui”, a spus Laurenţiu Stioan, purtător de cuvânt al Grupării Mobile Braşov.

Alte articole:   Loteria de vaccinare. Ce numere sunt câștigătoare la cea de-a patra extragere

De asemenea, jandarmului i s-a retras muniţia din dotare. În ceea ce-l priveşte pe poliţistul de la TF Braşov, acesta nu mai lucrează ca poliţist. Potrivit şefului Poliţiei TF Braşov, Ioan Trocaru, agentul şi-a dat demisia imediat după ce a început urmărirea penală pe numele lui, fără a i se solicita acest lucru.

Distribuie dacă îți place!
  1. […] 25, 2015 0 1 În noaptea de 21 spre 22 ianuarie 2013, un poliţist şi un jandarm din BRASOV au bătut crunt un bărbat de 47 de ani, pe care apoi l-au aband…, de lângă Gara Braşov. Bărbatul a zăcut aproape două zile în boscheţi, în frig, fiind […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.