blog-logo

Localnicii din Hărman şi Săcele primesc noi promisiuni cu privire la realizarea sistemelor de apă şi canal

Localnicii din Hărman şi Săcele primesc noi promisiuni cu privire la realizarea sistemelor de apă şi canal

Lucrari apa canalizare reteleComuna Hărman este cunscută prin faptul că s-a dezvoltat rezidenţial foarte mult în ultimii ani. Din păcate, doar cei din Hărman au parte de beneficiile utilităţilor, cei din Podu Olt se plâng că nu mai încep lucrările pentru reţelele de apă-canal. Deputatul Ioan Ochi a precizat că i-a sprijinit pe edili în vederea depunerii spre finanţare a acestui proiect, în valoare de 2,4 milioane de euro, la Administraţia Fondului pentru Mediu, ca de altfel şi cel pentru realizarea reţelelor de apă şi canal în cartierul Tineretului din comună, care are o valoare estimată de 1,4 milioane de euro.

„La Podu Olt, localnicii nu au nici un strop de apă, iar această investiţie este absolut necesară. Este un proiect mai vechi al comunei, care a mai fost depus şi pe alte programe, dar nu a mai fost finanţat”, a precizat deputatul braşovean.

Alte articole:   Iohannis: Din 15 mai se elimină purtarea măștii în exterior și restricţiile de circulaţie pe timp de noapte

Un alt proiect depus de autorităţile braşovene pentru finanţare este cel pentru realizarea sistemului de apă şi canalizare în zona Turcheş-Baciu, din Săcele, care are o valoare de 7 milioane de lei (aproximativ 1,6 milioane de euro). Valoarea totală a proiectelor depuse de Braşov este de aproximativ 5,4 milioane de euro. „Aceste finanţări sunt din fonduri guvernamentale, iar pentru apă şi canalizare sunt promisiuni că se vor finanţa anul acesta 127 de proiecte. Sperăm să fie prinse şi acestea trei ale Braşovului, fiindcă am depus toate argumentele cu privire la necesitatea acestor proiecte”, a punctat Ochi.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate