EXCLUSIV Prăpădul de la CEC Brașov: peste 177 milioane de euro credite restante și îndoielnice

EXCLUSIV Prăpădul de la CEC Brașov: peste 177 milioane de euro credite restante și îndoielnice

cec brasovContinuăm seria dezvăluirilor despre jaful de la CEC Brașov, în privința creditelor neperformante acordate. Astfel, newsbv.ro vă prezintă o statistică privind situația economică a filialei CEC Brașov la finalul anului trecut.

CEC Brașov se afla, în 30 noiembrie 2012, pe locul 5 în topul filialelor cu cele mai mari portofolii de credite la persoane fizice: 101.405 mii de lei. Din această sumă, conform datelor de la CEC Brașov, creditele restante și îndoielnice însumau 100.765 mii de lei, la care se daugă dobânzi și restanțe de 10.684 mii de lei! Adică banca a constatat că 99,37% din creditele acordate au probleme! Pentru a nu intra în colaps, CEC a dispus ca suma de 63.172 mii de lei să se constituie ca provizioane (Din punct de vedere financiar, provizioanele duc la intarirea capitalizarii firmei pentru a se putea face fata unor deprecieri, cheltuieli sau riscuri viitoare).

Și în cazul creditelor acordate persoanelor juridice sunt probleme la fel de mari. La un sold de 156.733 mii de lei, CEC Brașov înregistra la 30 noiembrie credite restante și îndoielnice de 632.970 mii de lei, la care se adaugă 46.721 mii de lei dobânzi. Creditele afectate de restanțe sunt de 315.566 mii de lei, iar pentru a acoperi dezastrul banca a constituit provizioane, din alte surse, suma de 207.246 mii de lei, mai mare decât soldul existen la acea dată!

CEC Brașov a dat credite neperformante în cuantum de peste trei 0ri mai mare decât orice altă filiala din țară în cazul persoanelor juridice.

Și la capitolul portofoliului de carduri afectat de restanțe, Brașovul este pe locul al treilea. Soldul curent la data de 20 noiembrie era de 8.747 mii de lei, din care creditele restante și îndoielnice sunt de 818,39 mii de lei

Alte articole:   A început testarea națională anti-COVID. Când vom afla câţi români au fost infectaţi

Per ansamblu, filiala CEC Brașov a reușit ca, la nivelul anului trecut, să fie pe locul al doilea, la nivel național, în privința ponderii creditelor depreciate, după agenția din Lipscani. Astfel, Brașovul ajunsese la 63,8% credite depreciate! Situații critice se regăsesc și la Timiș – 52,79%, Bistrița-Năsăud – 46,37%, Vâlcea – 46,3% și Constanța – 44,9%.

CITEȘTE ȘI:

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. Ia sa ne gandim noi asa din ce fonduri sunt constituite provizioanele. Nu sunt un cunoscator, asa ca intreb, poate s-a gasi vreo minte luminata sa explice public: provizioanele alea nu se constituie din banii deponentilor, nu?

    Reply
  2. […] EXCLUSIV Prăpădul de la CEC Brașov: peste 177 milioane de euro credite restante și îndoielnice  […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.