blog-logo

Conservatorii speră ca TVA de 9% să fie extinsă și la alte alimente

Conservatorii speră ca TVA de 9% să fie extinsă și la alte alimente

Mircea Boriceanu 1Reducerea TVA la paine reprezinta un prim pas in realizarea unei promisiuni facute de mai multi ani de catre parlamentarii Partidului Conservator.

Prin aceasta scadere sa va vedea ca reducerea taxei pe valoarea adaugata si la alte produse alimentare va duce la combaterea evaziunii in domeniu si la plafonarea daca nu scaderea unor pretuluri, declara reprezentantii formatiunii.

Conservatorii au vorbit despre necesitatea combaterii evaziunii fiscale în domeniul panificaţiei. Potrivit calculelor făcute de ministrul Agriculturii consumul anual de pâine în Europa este în medie de 89 de kilograme. Deşi în ţara noastră se consumă peste această medie, impozite se plătesc doar pentru 23 de kilograme. Prin scăderea TVA mediul concurenţial din panificaţia va fi mai sănătos, pentru că nu vor mai exista oameni de bună credinţă dezavantajaţi de faptul că-şi plătesc dările, iar alţii nu. Este o idee cu care parlamentarii PC reuşiseră să-i convingă pe senatori în urmă cu câţiva ani.

Alte articole:   Adolescentă din Mândra, căutată de polițiști

Se doreşte această reducere a TVA-ului la alimentele de bază încă din 2006, când Partidul Conservator a făcut această propunere Camerei Deputaţilor, la acel moment nu a putut trece această propunere de Camera Deputaţilor, dar acum, de la data de 1 iulie, TVA-ul la pâine va fi de 9%”, a declarat Corina Nica, purtător de cuvânt al filalei Brașov a Partidului Conservator Braşov.

Românii trebuie să ştie că scăderea TVA de la 24% la 9% la pâine, făină şi grâu destinat panificaţiei nu vizează neapărat ieftinirea pâinii, însă nu este exclus ca preţul să scadă în următoarele luni.  În mod sigur însă, reducerea TVA va avea drept efect plafonarea preţului pâinii pentru o lungă perioadă, fapt ce vine în sprijinul îmbunătăţirii nivelului de trai al românilor, arată conservatorii care vor solicita controale intensificate după 1 iulie.

Alte articole:   A căzut licitația și pentru centura ocolitoare a Comarnicului...

Facem pasul următor şi să controlăm calitatea produselor de panificaţie, care, după ultimele noastre ştiri din teren începe să fie din ce în ce mai precară. Deci, probabil, producătorii pentru a păstra preţul, lucrează la calitatea produselor şi asta nu este bine”, spăune și Mircea Boriceanu, preşedintele orgazniației  municipale a PC Braşov.

Impactul asupra bugetului va fi pozitiv, pentru că încasările din fiscalizarea totală vor fi mai mari decât în acest moment. Acest lucru va permite negocierea cu FMI ca de la 1 ianuarie 2014 reducerea TVA să fie extinsă şi la alte produse din domeniul cărnii şi legume-fructe, afirmă conservatorii.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.