blog-logo

Cei mai mulţi copii pentru clasa pregătitoare s-au înscris în mediul urban

Cei mai mulţi copii pentru clasa pregătitoare s-au înscris în mediul urban

clasa pregatitoareÎnscrierile pentru clasa pregătitoare se desfăşoară normal în judeţul Braşov, situaţia cea mai bună fiind în mediul urban, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, Ariana Bucur.
„Procentul de înscriere este puţin peste 55%. Cele mai multe înscrieri s-au făcut la şcolile din mediul urban, comparativ cu cele din mediul rural. Problema este că în mediul urban marea majoritate a şcolilor îşi vor realiza planul de şcolarizare, în schimb în mediul rural avem foarte multe locuri disponibile în acest moment. Până acum s-au înscris 2.267 de copii din cei 4.006 care reprezintă totalul la nivelul judeţului“, a spus inspectorul şcolar general.
Sursa citată a dat exemple de şcoli gimnaziale cum sunt cele din localităţile Şercaia sau Homorod unde până acum s-a întregistrat câte o cere de înscriere din cele 14 la Şercaia sau 18 la Homorod.
Şi la şcoala gimnazială nr.5 din municipiul Săcele care are în plan realizarea a cinci clase pregătitoare, adică 125 de copii, au fost depuse doar două cereri.
Situaţii asemănătoare se înregistrează şi în alte localităţi din judeţ cum sunt Predeal, Hoghiz sau Colegiul „Mircea Cristea“ din municipiul reşedinţă de judeţ unde s-au depus câte trei cereri de înscriere.
„La polul opus există şcoli gimnaziale în municipiul Braşov cum sunt şcolile gimnaziale nr. 5 unde pe cele 100 de locuri s-au înscris deja 127 de copii sau şcoala nr.27 unde pe 100 de locuri s-au înscris 117 copii şi probabil că numărul va mai creşte. Situaţia se va regla în a doua etapă a înscrierilor când vor fi aplicate condiţiile care trebuie respectate conform normativelor în vigoare“, a spus prof. Ariana Bucur.
Ea a adăugat că până acum nu au fost înregistrate niciun fel de nereguli sau probleme la înscrierile pentru clasa pregătitoare.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   FC Brașov rămâne în liga secundă. Ce îi rezervă viitorul echipei de sub Tâmpa?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov