blog-logo

Prețul apartamentelor a crescut în primul trimestru la Brașov

Prețul apartamentelor a crescut în primul trimestru la Brașov

blocuri izolate termicBucureştiul este singurul dintre cele mai importante şase oraşe din România unde preţurile locuinţelor vechi au scăzut în primele trei luni faţă de sfârşitul anului trecut, în condiţiile în care în Constanţa, Iaşi, Braşov, Cluj şi Timişoara proprietarii au urcat preţurile şi cu 4,1%.

La Iaşi, Constanţa şi Braşov, piaţa rezidenţială a evoluat diferit, în funcţie de numărul camerelor. Locuinţele cu trei camere din Braşov, cele cu una şi două camere din Constanţa şi cele cu una şi trei camere din Iaşi au suferit uşoare creşteri, de la 1,7% la 4,1%.

În aceste condiţii, preţurile din Iaşi variază de la 784 euro/mp la garsoniere, la 763 euro/mp la unităţile cu două camere şi la 778 euro/mp la trei camere şi în Constanţa de la 854 euro/mp (trei camere), la 860 euro/mp (două camere) şi la 866 euro/mp (trei camere). În Braşov, garsonierele se vând în medie cu 883 euro/mp, iar preţurile la două camere coboară la 854 euro/mp, iar la trei camere la 833 euro/mp.

Alte articole:   Este oportună organizarea unui Târg de Crăciun în Piața Sfatului? Votează și tu!

Analiştii imobiliari apreciază că pe termen scurt şi mediu evoluţia pieţei imobiliare depinde de dezvoltarea economică, dar şi de disponibilitatea finanţării.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.