Primăria Râşnov va amenaja muzeul din incinta Turnului Bathori

Primăria Râşnov va amenaja muzeul din incinta Turnului Bathori

lucrari turnul bathoriAnul acesta, Primăria Râşnov va continua amenajările din Cetate. Întregul proiect de renovare este estimat la suma de 15 milioane de euro, iar primarul Adrian Veştea, a precizat că va fi depus pentru finanţare europeană pe noua axă ce se va deschide începând cu 2014, de la bugetul local neputând fi suportată o asemenea investiţie.

Pe cont propriu, edilii vor efectua în acest an proiectul tehnic şi detaliile de execuţie pentru lucrările de restaurare şi reconstrucţie parţială a turnului Donjon, în valoare de 35.000 de lei. Consiliul Local Râşnov a alocat, în bugetul pe 2013, alte 17.000 de lei pentru amenajarea muzeistică a Turnului Bathori, care restaurare a fost finalizată anul trecut.

Alte articole:   Avocatul Poporului: Internarea în spital nu ar trebui condiționată de testarea pentru Covid-19

Cetatea Râşnov nu mai beneficiase de reparaţii capitale de peste o jumătate de secol, timp în care s-a degradat foarte mult. Primăria Râşnov a reuşit să finalizeze, primăvara trecută, repararea unei părţi din distrugerile provocate de fostul administrator privat al cetăţii, prin aşa-zisele lucrări de restaurare, cu un efort financiar de destul de mare, de peste 1,5 milioane de euro. Asta, după ce în anul 2009 zidul de fortificaţie de pe latura nord-estică, dintre Turnul Bathori şi Turnul de Nord, se surpase în mai multe locuri şi era în pericol să se prăbuşească cu totul. Un alt proiect care are rolul de a pune în valoare Cetatea, şi ce va demara anul acesta, este al liftului pe plan înclinat, ce va avea o lungime de 165 de metri, pe o diferenţă de nivel de 94 de metri. 12 curse pe oră vor putea fi făcute, capacitatea de transport fiind de 700 de persoane pe oră, având în vedere că în cabină pot urca 30 de persoane. Jumătate din banii pentru acest proiect, în valoare de 4,5 milioane de euro, vor veni din finanţări europene.

Alte articole:   FOTO Steagul Consiliului Județean a ajuns pe cel mai înalt vârf din Munții Alpi
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate