Diniță: Există interese să fie anihilate exporturile agriculturii românești

Diniță: Există interese să fie anihilate exporturile agriculturii românești

ion dinita,,După cum ştiţi, în ultima perioadă, a fost un atac frontal asupra economiei româneşti, în special asupra producătorilor din agricultură. Să nu uităm că acest interes vis-a-vis de agricultură există după 1989 încoace din momentul în care industria a dispărut, iar agricultura s-a dus către agricultura de subzistenţă şi acum, culmea, când avem dreptul să exportăm în Uniunea Europeană apar asemenea «crize». După părerea mea, aceste «crize» sunt fabricate, sunt pregătite de a ne anihila exporturile româneşti, de a încerca să ne intimideze.   Să nu uităm că s-a demonstrat că nici criza cărnii de cal nu a plecat din România şi nici medicamentele puse în carnea de curcan“, a declarat astăzi liderul PC Brașov, deputatul Ion Diniță.

El spune că a discutat cu producătorul din zona Braşovului de carne de curcan care deţinea un certificat venit din Germania conform căruia carnea produsă de el este conformă, iar după şapte luni de zile de la eliberarea acestui certificat a apărut criza medicamentelor din carnea de curcan.

„De fapt, nu este vorba despre carnea de curcan ci despre produsele preparate din carnea de curcan. Să nu uităm că în acest moment românii mănâncă peste 80% produse din import. Ar fi păcat ca noi românii să nu fim naţionalişti, să încercăm să mâncăm româneşte, să încercăm să mâncăm sănătos, ecologic aşa cum toată lumea spune. Noi, românii, avem în acest moment un teren favorabil, prin faptul că în ultimii 20 ani nu am mai folosit în agricultură pesticide şi îngrăşăminte chimice şi avem posibilitatea de a produce toate produsele aproape ecologic. Spun aproape ecologic pentru că ecologic nu există în nicio ţară din lumea asta şi nici nu poate exista atâta vreme cât aerul este poluat. Să nu uităm că s-a demonstrat că produsele importate deţin foarte multe elemente care afectează sănătatea oamenilor, iar în acest moment, în care produsele româneşti au început să fie apreciate pe pieţele europene, au apărut aceste crize. Eu doresc ca toţi românii, toţi parlamentarii, toţi guvernanţii şi toţi românii de rând să fie patrioţi, să aibă grijă de agricultura românească deoarece este o singură posibilitate de a ieşi din criza economică, de a munci, de a scoate produsele româneşti pe pieţele internaţionale şi de a ne reveni din punct de vedere economic”, a precizat Diniță.

Alte articole:   Cardul de sănătate nu va fi utilizat până la data de 30 septembrie în asistenţa medicală primară şi în cea ambulatorie de specialitate

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.