Bugetul municipiului Braşov – 597 de milioane de lei

Bugetul municipiului Braşov – 597 de milioane de lei

consiliul localBugetul municipiului Braşov pe anul 2013, aprobat, vineri, de plenul Consiliului Local, a fost stabilit la suma de 597 de milioane de lei, fiind caracterizat de primarul George Scripcaru ca un buget echilibrat, raportat la specificul local.

„Este un buget care are din toate. Este şi de sărăcie, şi de criză şi echilibrat raportat la specificul local. Am considerat că este bine să fim precauţi şi să nu ne hazardăm în a face cheltuieli mari. Mai bine suntem echilibraţi acum şi facem o rectificare pozitivă în a doua parte a anului. Orice buget trebuie să fie echilibrat pentru că altfel te îmbeţi cu apă rece şi-ţi furi singur căciula, dacă nu te bazezi pe realităţile existente. Din păcate nu putem aloca prea mulţi bani pentru investiţii necesare pentru oraş, investiţii care ar genera locuri de muncă şi ar dezvolta oraşul. Primăria Braşov nu are arierate, dar cu toate acestea vedem că Guvernul nu ţine cont de cei care nu au arierate să-i stimuleze. Sperăm că anul viitor situaţia se va îmbunătăţi“, a declarat  primarul George Scripcaru.

Cea mai mare contribuţie la bugetul local în acest an o au cotele şi sumele defalcate din impozitul pe venit, care înseamnă 198 de milioane de lei. Din taxele şi impozitele locale sunt atrase 177 milioane de lei, iar din sumele defalcate din TVA, 77 milioane de lei. Restul banilor vin din subvenţiile de la bugetul de stat 33 milioane de lei, şi din fondurile europene atrase de municipiul Braşov, 73 milioane de lei.

Alte articole:   Făgărășeanca Alina Bica a fost prinsă în Italia

Peste 27% din bugetul local merge la transportul local prin subvenţiile acordate Regiei Autonome de Transport, reparaţii şi întreţinere străzi, iar 22% la capitolul învăţământ pentru tot ceea ce înseamnă cheltuieli cu salarizarea, investiţii, reparaţii, igienizări în cele 66 unităţi de învăţământ din municipiul Braşov.

Instituţiile de cultură şi sportul primesc puţin peste 8% din buget, iar serviciile sociale ale municipalităţii 6,5%. Cea mai drastică reducere de buget este la zone verzi, cu 20% faţă de anul trecut astfel pentru mobilier urban, plantări şi toaletări, reparaţii la locurile de joacă, întreţinere parcuri, pentru plantări de flori bugetul este de 10,5 milioane de lei.

Pentru dezvoltare, municipalitatea are la dispoziţie în 2013 suma de 198 de milioane de lei. Banii vor fi folosiţi pentru finalizarea lucrărilor începute şi demararea unor investiţii noi, sau pentru întreţinerea unor obiective, dar şi pentru funcţionarea instituţiei.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
 1. […] „Este un buget care are din toate. Am considerat că este bine să fim precauţi şi să nu ne hazardăm în a face cheltuieli mari. Mai bine suntem echilibraţi acum şi facem o rectificare pozitivă în a doua parte a anului. Din păcate nu putem aloca prea mulţi bani pentru investiţii necesare pentru oraş, investiţii care ar genera locuri de muncă şi ar dezvolta oraşul. Primăria Braşov nu are arierate, dar cu toate acestea vedem că Guvernul nu ţine cont de cei care nu au arierate să-i stimuleze. Sperăm că anul viitor situaţia se va îmbunătăţi“, a declarat  primarul George Scripcaru, citat de newsbv.ro. […]

  Reply
 2. Nr. 95 / 29.03.2013.
  COMUNICAT DE PRESA.

  Atragem atentia asupra inmultirii derapajelor anti-democratice ale municipalitatii brasovene. Primaria Brasov a inceput sa-si bata joc la propriu de drepturile cetatenilor si ale organizatiilor neguvernamentale, transformand transparenta institutionala in opacitate institutionala si ocultand informatii legate de bugetul anului in curs, see you scopul de a proteja cheltuieli nejustificate.

  Astfel, inca din 8 martie 2013, asociatia noastra a solicitat Primariei Brasov, in baza Legii transparentei decizionale, sa ne puna la dispozitie Proiectul de Buget complet pe anul 2013, defalcat pe servicii, investitii, cheltuieli etc, insotit de expunerile de motive ce au stat la baza fundamentarii lui. Totodata, am cerut sa se faca o dezbatere publica a respectivului buget.
  Drept raspuns, Primaria ne-a trimis o fituica de cateva pagini, fara niciun fel de expunere de motive, see you sumele de investii, cheltuieli si salarii nedefalcate, pe marginea careia nu se putea “dezbate” nimic pentru ca nu continea mai nimic despre destinatia concreta a sumelor respective.
  In data de 26 martie 2013, Edilii Brasovului in frunte see you primarul Scripcaru au organizat si un simulacru de “dezbatere publica” care s-a limitat de fapt la o informare trunchiata asupra bugetului.

  In timpul asa zisei “informari” publice, primarul Scripcaru si viceprimarul Atomei n-au putut sau n-au vrut sa ne furnizeze informatii elementare despre bugetul pe care urmeaza sa-l voteze adica n-au reusit sa ne spuna cati bani au alocat pentru celebrele “floricele”, cati bani au alocat pentru masinile “badigarjilor” lor de la Politia Locala, cati bani au alocat pentru reprezentarea in instanta a Primariei si Consiliului Local (capitol la care edilii baga mana adanc in buzunarul contribuabililor angajand case de avocatura care percep tarife ametitoare) ori cati bani s-au alocat pentru aberantele achizitii de masini pentru serviciul de hingherit al orasului.
  Niciunul dintre birocratii urbei nu a avut vreo clipa intentia sa “dezbata” ceva see you noi in cadrul acestui simulacru see you public. Ba mai mult au strambat din nas cand am “indraznit” sa facem cateva propuneri intrucat pentru ei era evident ca bugetul fusese batut in cuie see you mult inainte si ca dezbaterea publica e doar “un animal necunoscut” de care trebuie sa se fereasca cum se fereau romanii din calea elefantilor lui Hannibal.
  Brasov, 29.03.2013
  Asociația”Alianța pentru Combaterea Abuzurilor”.
  Președinte: Claudiu Dumitriu.
  Vicepreședinte: Codruț Feher.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.