blog-logo

Braşovul găzduieşte două olimpiade naţionale

Braşovul găzduieşte două olimpiade naţionale

elevi liceuUn număr de 570 de elevi şi peste 250 de cadre didactice din toată ţara vor participa, în perioada 1-6 aprilie, la Braşov, la Olimpiadele naţionale de matematică şi de Limba şi Literatura Maghiară Maternă „Mikes Kelemen“, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, prof. Ariana Bucur.
„Este pentru prima dată când Braşovul găzduieşte în aceeaşi perioadă două olimpiade naţionale şi un număr atât de mare de elevi şi cadre didactice. Am încercat să le facem un program participanţilor în puţinul timp pe care îl au la dispoziţie, pentru a vizita câteva monumente istorice din municipiul Braşov. Ne dorim ca Braşovul să fie la înălţime şi un exemplu de bune practici“, a spus prof. Ariana Bucur.
Olimpiada Naţională de Matematică, ediţia a 64-a, se desfăşoară în perioada 1-5 aprilie la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna“. Participă 431 de elevi şi 120 de cadre didactice din toată ţara.
Subiectele vor fi elaborate la Braşov de o comisie formată din 22 de cadre didactice din învăţământul liceal şi universitar, matematicieni, printre aceştia aflându-se matematicianul Radu Gologan, coordonatorul lotului olimpic de matematică al României clasat pe locul zece în lume şi locul întâi în Europa. Premierea câştigătorilor Olimpiadei de Matematică ediţia a 64-a va avea loc vineri, 5 aprilie.
Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Maghiară Maternă „Mikes Kelemen“ are loc în perioada 2-6 aprilie la Colegiul Naţional „Aprily Lajos“, la care participă 146 de elevi şi peste 100 de profesori din toată ţara. Olimpiada are o singură probă care se va desfăşura în patru aprilie, iar premierea câştigătorilor va avea loc pe 6 aprilie.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Dracula Trophy, câștigat de lungmetrajul spaniol „Amigo”
  1. Bela Zsolt Gergely 7 aprilie 2013, 5:55 AM

    Reminiscing old times… Eniko Gocsman, OJ Dénes, do you remember?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.