blog-logo

Tricolorul îi trezește și îi unește pe români!

Tricolorul îi trezește și îi unește pe români!

cristian stanescuTânara Sabina Elena, elevă în clasa a IX-a la Grupul Şcolar românesc din oraşul Covasna a purtat pe cap, la școală, o bentiţă în culorile drapelului naţional al României.

Urmările au fost şocante: elevii unguri au huiduit-o şi înjurat-o; diriginta clasei, de origine maghiară, i-a interzis să mai poarte tricolorul românesc şi i-a smuls bentiţa; direcţiunea era pe punctul de a  o exmatricula și un concetățean al elevei, tot maghiar, a amenințat-o cu moartea.

Iar toate astea s-au petrecut acum câteva zile în România, al cărui guvern  USL a tratat evenimentul ca pe unul minor și a luat poziția struțului ca să nu supere UDMR-ul. Jenant pentru demnitatea de român și mândria pe care trebuie s-o manifestăm în promovarea drapelului național.

Gestul superb al elevei din Covasna a fost apărat în primul rând de familia sa și de adevărații români din țară și pretutindeni, care au luat cu adevărat o atitudine demnă și fermă în fața replicilor ungurești. Aleșii politici au pierdut lecția de patriotism în contrapartida cu (ne)alegătorii săi care  s-au solidarizat cu eleva Sabina Elena, iar în municipiile Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Alba Iulia, Ploieşti, Galaţi, Craiova, Suceava şi Dej au avut loc manifestări publice în apărarea ei şi a tricolorului românesc.

Alte articole:   ÎN DIRECT Conferință de presă la PNL Brașov

Practic, gestul elevei Sabina Elena i-a trezit pe români şi i-a unit în faţa pericolului unguresc pus la cale de Budapesta şi tolerat de Bruxelles. Obrăzniciile şi ameninţările ungureşti au început să-i scoată în stradă pe români, în special pe elevi şi studenţi, care intonează cu însuflețire imnul naţional „Deşteaptă-te române !” sau „Hora Unirii” și poartă cu mândrie tricolorul românesc.

Culorile roșu, galben și albastru sunt culorile multimilenare ale geto-dacilor și ale pământului din Vatra Strămoșească, din spațiul carpato-danubiano-pontic. În timpul Revoluției din 1821, condusă de Tudor Vladimirescu, la Adunarea Norodului a fost purtat „Steagul cel mare” având culorile roșu, galben și albastru, iar ciucurii din fire de mătase în culorile naționale. Pentru cea de a doua Adunare Națională de la Blaj, din 5 mai 1848, a fost pregătit la Sibiu „Steagul cel mare” în culorile roșu, galben și albastru. La Adunarea Populară de la Islaz, din 21 iunie 1848, în timpul Revoluției pașoptiste din Țara Românească, Societatea „Frăția” a pregătit steaguri și cocarde tricolore. Prin Decretul nr.1 din 26 iunie 1848, Guvernul provizoriu a stabilit că: „Steagul național va avea trei culori: roșu, galben, albastru”. În anul 1852, guvernatorul Ardealului a stabilit că, în timpul vizitei împăratului de la Viena, vor fi arborate „steaguri în culorile Ardealului: roșu, galben, albastru”. În anul 1866, în prima Constituție a României, au fost înscrise cele trei culori: roșu, galben și albastru, ale drapelului național românesc. Ele sunt precizate şi-n următoarele Constituţii ale României.

Alte articole:   Incendiu la o casă în Poiana Mărului VIDEO

„Drapelul este România, acest pământ binecuvântat… Steagul este totodată trecutul, prezentul și viitorul ţării, întreaga istorie a României !”, preciza Alexandru Ioan Cuza la 13 septembrie 1863.

Acum, în anul 2013, la fel ca după Diktatul de la Viena, în judeţele româneşti Covasna, Harghita şi Mureş s-a ajuns ca pentru mulţi români să reprezinte un act de curaj purtarea drapelului naţional al României, a cocardelor şi altor însemne tricolore.

Pericolele vin de la Ungaria şi de la revizioniştii unguri ! Minoritarii unguri caută să le interzică românilor în România să poarte Tricolorul, drapelul naţional, precum şi alte însemne având culorile roşu, galben şi albastru. În țările occidentale dezvoltate ale Uniunii Europene, drapelul național e tabu în toate regiunile în care etniile sunt majoritare. De ce politicienii români nu folosesc aceste exemple categorice în faţa pretenţiilor antiromâneşti ale Ungariei şi U.D.M.R. ?

Alte articole:   Polițiștii din Brașov vin cu recomandări pentru prevenirea victimizării în mediul online

În România s-a ajuns la o situaţie unică în Uniunea Europeană datorită slăbiciunilor, toleranţei excesive şi compromisurilor făcute de preşedinţii României şi guvernelor post-decembriste în favoarea pretenţiilor şi privilegiilor ungureşti. Guvernele României, de după anul 1989, nu au respectat prevederile legale şi nu au aplicat cu fermitate legea ! Aşa s-a ajuns la separatism şcolar pe criterii etnice, la epurarea etnică prin alungarea a mii de familii de români din judeţele Covasna, Harghita, Mureş și la perpetuarea acțiunilor anti-românești, mai ales îmoptriva Statului Naţional Unitar, a Limbii Române şi a Tricolorului moştenit de la geto-daci.

Trăiască Tricolorul !

 • Cristian Stănescu,
 • președinte PRM Brașov
Distribuie dacă îți place!
 1. meeeedicamenteeeee! meeeeedicamenteeeeee! şi bentiţă peste frunte, că ne doare tare capul, bubuie patriotismul în noi…

  Reply
 2. Nea STANESCU,dai cu stangul in dreptul,este la moda inP.R.M.! Reciteste al 13-lea rand de la baza in sus(daca nu e prea complicat ptr.dvs.)INSISTENT VA ROG SA NU MA BAGATI IN ACEASI OALA CU REVIZIONISTII UNGURI(cei de dincolo).Daca aveti frustrari , de orice natura ,nu este cazul sa vi le expuneti public pentru ca nu va dati seama cat sunteti de defazat(un fel de ,,anacronic”)IF YOU CAN SEE .Domnule, rade lumea de tine si nu observi !SZERETLEK!

  Reply
 3. ie zurliu rau geto-dacul asta care se viseaza latin…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate