blog-logo

Protest de susținere pentru „fata cu bentiță tricoloră“

Protest de susținere pentru „fata cu bentiță tricoloră“
Foto: Alexandru Petrescu

Foto: Alexandru Petrescu

Câteva zeci de brașoveni s-au adunat vineri, în jurul orei 16.00, în zona Modarom, în semne de solidaritate cu Sabina, eleva din Sfântu Gheorghe de la „Korosi Csoma Sandor“, care este culpabilizată că a purtat la școală însemnele naționale!

„Sabina, nu uita, Brașovu-i de partea ta“, au scandat cei prezenți, care au intonat imnul național „Deșteaptă-te române!“

Şi Consiliul Naţional al Elevilor a luat atitudine în acest caz, condamnând „acţiunile de discriminare“ din rândul liceenilor din Covasna. Conducerea Consiliului precizează într-un comunicat de presă că acţiunile îndreptate împotriva acestor elevi, în special a Sabinei, care poartă de câteva zile banderolă tricoloră pe cap, contravin Constituţiei României şi drepturilor fundamentale ale omului.

Alte articole:   Neurochirurgul brașovean Vlad Ciurea prezintă dieta care-ți ține mintea funcțională

„Consiliul Naţional al Elevilor consideră că este inadmisibil ca într-un liceu din România o elevă de clasa a IX-a să fie mustrată, jignită, pusă la colţ şi ameninţată de către colegii ei care aparţin unei minorităţi naţionale, profesorul diriginte şi chiar conducerea şcolii pentru faptul că a ‘îndrăznit’ să poarte o banderolă cu tricolorul României! De asemenea, este jignitor faptul că pe teritoriul României, cetăţenii români de etnie română sunt persecutaţi pentru că promovează însemnele naţionale garantate de către Constituţie şi de idealurile revoluţiei din 1989. Consiliul Naţional al Elevilor trage un semnal de alarmă către toate instituţiile statului român de a se sesiza şi de a opri şi sancţiona conform legii aceste forme de jignire a istoriei românilor pentru Unirea

Foto: Alexandru Petrescu

Foto: Alexandru Petrescu

Naţională, a identităţii naţionale şi a statului de drept“, se arată în comunicatul de presă, în care se mai spune, totodată, că Consiliul Naţional al Elevilor recunoaşte şi respectă drepturile minorităţile naţionale.

Alte articole:   Paramedicii au salvat viața unei fetițe de 1 an și 8 luni

Conducerea Liceului a ținut să anunțe opinia publică, incredibil!, că nu o va sancționa pe Sabina! Deci indivizii ăia cretini din fruntea școlii chiar și-au pus problema să o sancționeze pe fată că a purtat o bentiță tricoloră!

“Considerăm că în această situaţie nu este cazul să aplicăm nici un fel de sancţiuni, pentru că dorinţa noastră este aceea de a aplana orice fel de conflict, de a ne educa elevii în spiritul valorilor europene, inter şi multiculturale şi a cultivării respectului faţă de însemnele naţionale”, se arată în comunicatul de presă, în care se mai spune că din cercetările efectuate la nivelul şcolii reiese că ameninţările cu moartea primite de eleva de 15 ani au venit din partea unei persoane necunoscute, din afara şcolii.

Alte articole:   Polițiștii au dat, sâmbătă, 149 de sancțiuni în valoare totală de 26.150 de lei

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate