blog-logo

Inițiativă: fără candidați cu multiplă cetățenie la funcțiile publice

Inițiativă: fără candidați cu multiplă cetățenie la funcțiile publice

liviu pandeleOrdinul Suveran al Sfintei Fecioare Maria, cu sediul central la Brașov, a trimis o petiție către Comisia de modificare și revizuire a Constituției, semnată de peste 2.000 de persoane din întreaga țară, prin care solicită modificarea articolului 37, alineat 1,  din Constituție, referitor la dreptul de a fi ales în funcții publice.

„Noi dorim ca aceia care vor să ocupe o funcție sau o demnitate publică în statul român să aibă numai cetățenie română, indiferent că este vorba despre consilier local, județean, primar, președinte de consiliu județean, guvernator, deputat, senator sau președinte al României“, a declarat pentru newsbv.ro Liviu Pandele, Suveran Mare Comandor al Ordinului.

Practic, printr-o astfel de modificare a Constituției, mulți dintre etnicii maghiari ar trebui fie să renunțe la funcția în care au fost aleși, fie la certățenia maghiară. „Trebuie să precizați că demersul nostru nu este îndreptat împotriva cuiva anume, ci este vorba despre alinierea Constituției noastre conform normelor din statele europene și din Statele Unite ale Americii, unde această prevedere este stipulată. Chiar și Rusia, la inițiativa lui Vladimir Putin, a introdus recent această prevedere în Consituție“, a precizat Pandele.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Controlorii de trafic din Arad care vor dirija aeronavele pe Aeroportul din Ghimbav au început simulările

Leave a Reply

Your email address will not be published.