Un nou resort turistic, cu 25 de pensiuni, va fi amenajat lângă baza sportivă din Valea Cărbunării

Un nou resort turistic, cu 25 de pensiuni, va fi amenajat lângă baza sportivă din Valea Cărbunării

trambuline rasnovEdilii râşnoveni au planuri mari pentru Valea Cărbunării. Pe lângă baza sportivă de sărituri cu schiurile şi de biatlon, în imediata apropiere, ar urma să se amenajeze şi un cartier de pensiuni. Resortul turistic se va întinde pe zece hectare, şi, în total, vor fi construite 25 de noi unităţi de cazare. Primarul Adrian Veştea a precizat că Planul Urbanistic Zonal a fost deja aprobat, în acest moment, Primăria fiind în curs de obţinere a avizelor pentru demararea proiectului.

400 de noi locuri de cazare

„La acest proiect lucrăm împreună cu preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România filiala Braşov, Nicolae Ţaric, astfel că vom impune două sau trei modele de pensiuni, iar acestea nu vor fi sub nici o formă înghesuite, suprafaţa minimă pentru o astfel de unitatea urmând să fie de 1.000 de metri pătraţi şi cea maximă de 2.700 de metri pătraţi”, a explicat Veştea.

Specialiştii Primăriei Râşnov urmează să definitiveze şi proiectele tehnice pentru reţelele de utilităţi, şi drumuri, astfel ca parcelele de teren să poată fi scoase la licitaţie „la cheie”. „După ce licitaţiile vor fi adjudecate vrem ca beneficiarii să se poată apuca de treabă, astfel ca după finalizarea întregului complex, capacitatea de cazare din staţiune să fie mărită cu 400 de locuri”, a precizat primarul Râşnovului.

Alte articole:   Ministrul Sănătăţii: „Dacă va fi nevoie, vom prelungi starea de alertă”

Totodată, anul acesta, vor continua investiţiile la baza de sărituri cu schiurile urmând să fie amenajată o tribună de 1.500 – 2.000 de locuri lângă trambulina de K90, ţinând cont că în februarie 2014, la Râşnov, va avea loc o competiţie mondială de sărituri cu schiurile.

Drumuri directe spre Buşteni şi Predeal

Tot pe parte de turism, Primăria Râşnov are mai multe planuri de accesabilizare a zonei, începând cu crearea unui drum de ocolire spre Poiana Braşov, ţinând cont că odată cu finalizarea autostrăzii traficul va fi intens prin localitate, iar în condiţiile actuale, Râşnovul va deveni o nouă Valea Prahovei în ceea ce priveşte ambuteiajele. Totodată, un alt proiect vizează o cale de legătură directă între Râşnov şi Cabana Trei Brazi, dar şi între Râşnov şi Buşteni, ţinând cont că există un drum forestier reabilitat de Primăria Râşnov până la Cabana Gura Diham. „Toate aceste proiecte de infrastructură rutieră le vom depune pentru finanţare cu fonduri europene pe sesiunea 2014 – 2020. Sun proiecte care implică asociere şi cu alte unităţi administrativ-teritoriale, fiindcă nu putem face noi un drum care să nu ducă în final nicăieri”, a explicat Veştea.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. […] urmând să fie de 1.000 de metri pătraţi şi cea maximă de 2.700 de metri pătraţi”, a explicat primarul Adrian […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.