Victor Ponta trimite DNA pe urmele lui Mihai David la Hidroelectrica

Victor Ponta trimite DNA pe urmele lui Mihai David la Hidroelectrica

Mihai DavidTraian Băsescu și Victor Ponta sunt de acord într-o privință: prestația lui Mihai David ca director general la Hidreoelectrica în perioada 2009-2010 este (cel puțin) dubioasă, activitatea lui fiind pusă în slujba „băieților deștepți“ din energie.

David a ajuns șef la Hidroelectrica de pe postura de consilier local PSD, în mandatul în care a fost înfrânt rușinos de actualul primar în funcție George Scripcaru, vicepreșdinte PDL.  Curios sau nu, tocmai Scripcaru l-a susținut să obțină acest post (existând multe voci care au spus că David a făcut mai mult balet, ca să nu-l deranjeze prea mult pe Scripcaru în cursa electorală).

Preşedintele Traian Băsescu a declarat în noiembrie 2010 că David a fost susţinut de Sorin Ovidiu Vîntu, prin Mircea Geoană, pentru a prelua conducerea companiei. „Îl vedeam într-o zi pe directorul de la Hidroelectrica (David – n.r.), care nici mai mult, nici mai puţin trântea nişte minciuni de proporţii printr-un studiou de televiziune. L-am văzut într-o reluare, noaptea, cum explica el că «sigur, domne, trebuie să vând acestor giganţi externi ca să-mi dea banii înainte». Păi minciună mai mare ca asta n-am auzit şi nu ştiu de ce domnul acela încă mai e director“, declara Băsescu în urmă cu trei ani.

Corpul de Control al Guvernului va trimite către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) un raport din care rezultă că Hidroelectrica a fost prejudiciată de sute de milioane euro, a anunţat astăzi premierul Victor Ponta, care a apreciat că banii au ajuns „pe la Videanu şi PDL“ şi trebuie recuperaţi.

Alte articole:   Femeie din Ticuș, atacată cu drujba de un vecin

Totodată, şeful Guvernului şi-e exprimat speranţa că Parchetul va avea timpul necesar să analizeze probele puse la dispoziţie de Corpul de Control.

„Îmi exprim speranţa că – uitaţi câte documente şi câte probe are Parchetul – la un moment dat va avea timp să le cerceteze, pentru că totuşi noi plătim ceea ce au furat alţii, iar acei «alţii», după ce au stat o lună, două, trei, mai ascunşi, şi-au dat seama că încă au protecţie şi începem să-i vedem pe la televizor dându-ne lecţii despre ce trebuie făcut”, a mai spus Ponta.

Hidroelectrica este deţinută de Ministerul Economiei şi se află în insolvenţă din iunie anul trecut, unul dintre motivele intrării în insolvenţă fiind contractele directe.

CITIȚI ȘI:

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. De ce Borza Remus Adrian si Agliceru Ovidiu nu au recuperat prejudiciile constatate in rapoartele de control intern mentionate in Planul de reorganizare nr 1960/11.06.2013 de la pag 209 la 218? Principalii prejudiciatori ale caror fapte le tainuiesc Borza si Agliceru sunt printre altii Zachia Dragos fost director general, Tirsi Constantin director SH Rm Valcea, Serban Vergiliu fost director SH Rm Valcea, Arman Nicolae director Hidroserv Curtea de Arges-fratele directoarei de resurse umane Stancu Ionela din Executiv, Trihenea Constantin fost director general, David Mihai jr fost director general, Oprea Traian fost director general, Popa Roxana Manager Departament Executiv, Mihail Stanculescu fost director general, Ivan Constantin fost director SH Curtea de Arges, Suhan Victor fost director Hidroserv Curtea de Arges, Metehoiu Constantin fost director SH Curtea de Arges, Tatuc Cornel fost director SH Slatina, Dinca Olteanu Marcel Manager Departament Juridic etc Ceea ce nu spune Administratorul Judiciar EuroInsol SPRL in Planul de reorganizare nr 1960/11.06.2013 este ca pagubirea SC Hidroelectrica SA se produsese deja prin platile partilor deja executate din contractele denuntate sau reziliate amiabil. Pagubirea s-a datorat atat solutiilor tehnice, inutil de costisitor adoptate prin proiectele tehnice, cat si preturilor mult peste pretul pietei ale produselor achizitionate si puse in opera.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.