blog-logo

ANTREC: Turismul rural va crește cu 15%

ANTREC: Turismul rural va crește cu 15%

agroturismAsociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) estimează o creştere de circa 15% a turiştilor români care optează, în 2013, pentru pensiunile rurale, în contextul unei creşteri generale a turismului intern.

Dacă anul trecut a fost mai dificil pe partea de incoming (export de servicii – deci primirea de turişti străini), în acest an va fi înregistrată şi pe acest segment o creştere cuprinsă între 5 şi 7%.

Majoritatea turiştilor străini care aleg pensiunile rurale din România provin din ţări vecine precum Ungaria, respectiv din Germania, Franţa (mai ales în mod individual), Israel şi Japonia (în grupuri).

Cele mai solicitate regiuni de turism rural din România sunt zona de turism rural Braşov (Bran-Moieciu, Fundata, Râşnov, Cristian), Bucovina, Maramureş şi Mărginimea Sibiului. Alte zone care înregistrează creşteri ale preferinţelor turiştilor sunt nordul Olteniei (unde au apărut pensiuni de excepţie precum Conacul lui Maldăr şi Casa Cartianu) şi Neamţ (care a fost şi gazda Congresului european de turism rural).

Alte articole:   CFR retrage din circulaţie mai multe locomotivele electrice după accidentul feroviar din Galați

“Este din ce în ce mai greu să departajăm pensiunile pentru premiile pe care le oferim, deoarece a crescut mult atât calitatea serviciilor, cât şi creativitatea lor. Să nu uităm că, în 2012, România a fost gazda Congresului European de Turism Rural – Eurogîtes, iar experţii din Europa au apreciat judeţul Neamţ, unde s-a desfăşurat această manifestare de prestigiu. Acest congres a reprezentat o recunoaştere a potenţialului turismului rural românesc. Încercăm ca anul viitor să propunem şi un expert străin în juriul Margareta de Aur . O spun cu mândrie, România se numără printre ţările europene dezvoltate din punct de vedere al turismului rural, alături de Franţa, Austria, Italia şi Elveţia”, a precizat Maria Stoian, preşedintele fondator al ANTREC.

Alte articole:   Brașovul, unul dintre orașele cu cei mai mulți turiști, în luna ianuarie
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.