blog-logo

Fabrică ilegală de ţigări la Braşov

Fabrică ilegală de ţigări la Braşov
Foto - arhivă

Foto – arhivă

Poliţiştii braşoveni, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. au reuşit anihilarea unei grupări infracţionale organizate, cu legături transfrontaliere, formată din români, moldoveni şi iordanieni, specializată în contrabandă şi producerea de ţigarete în afara unui antrepozit fiscal.

Indivizii sunt suspectaţi că au constituit un grup infracţional pe teritoriul României, specializat în evaziune fiscală, prin pridcerea de ţigarete pentru care nu erau plătite accize şi fără a fi marcate cu timbru fiscal sau aveau marcaje false peste limita a 10.000 de ţigarete, precum şi de spălare a banilor.

Inculpaţii au fost ajutaţi în săvârşirea infracţiunilor de către un consul din cadrul Consulatului Onorific al Regatului Hasemit al Iordaniei la Braşov.
Infractorii sunt suspectaţi că au pus în funcţiune, în judeţul Braşov şi în localitatea Mizil, din Prahova, două fabrici clandestine, de producţie de ţigarete contrafăcute.

Alte articole:   Pepe are acum un nou look!

Suspecţii produceau ţigaretele, pe care apoi le depozitau şi comercializau pe raza mai multor judeţe, fără a achita acciza şi TVA-ul datorate statului la momentul producerii şi deţinerii mărfii. Astfel, ascundeau sursa impozabilă şi se sustrăgeau de la plata obligaţiilor aferente către bugetul consolidat al statului.
În data de 9 martie a fost organizat un flagrant, în cadrul căruia a fost prins un bărbat în timp ce transporta, cu un autoturism, 40.000 de ţigarete (200 de cartuşe), fără banderole de marcat fiscale.
Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore. Au fost ridicate atât ţigaretele, cât şi autoturismul cu care le-a transportat. Valoarea prejudiciului se ridică la 20.000 de lei.
În urma investigaţiilor, au fost identificaţi doi bărbaţi de 48 de ani, cu dublă cetăţenie, româno-iordaniană, consideraţi lideri ai grupării, şi alţi 5 membri, cu vârste cuprinse între 20 şi 51 de ani, din Braşov şi Galaţi, care se ocupau de producţia si distribuţia ţigărilor.
În perioada 11 – 13 martie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, cei ai I.P.J. Braşov şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Braşov au desfăşurat mai multe percheziţii, la domiciliile suspecţilor, într-un imobil folosit de aceştia pentru producerea ţigaretelor şi la o societate comercială.
La acţiune au participat şi jandarmi de la Jandarmeria Ploieşti şi comisari ai Gărzii Financiare Braşov.
În urma acţiunii au fost ridicate, în vederea cercetărilor, aproximativ 2 tone de tutun, componente de utilaje necesare producerii de ţigări, ţigarete fără banderole de marcat fiscale, un subansamblu cu bandă rulantă prevăzut cu motor electric, folosit pentru fabricarea ţigaretelor, zeci de role de folie transparentă şi de aluminiu (staniol), folosite pentru ambalarea pachetelor de ţigări, 3 trei saci cu rebuturi de ţigarete rezultate în urma procesului de producţie. Au mai fost găsite şi ridicate înscrisuri şi medii de stocare a memoriei, 2 laptopuri, o unitate centrală de calculator, un pistol cu bile din cauciuc, un gram de cannabis şi sumele de 120.000 lei şi aproximativ 135.000 de euro.

Alte articole:   12 autobuze electrice turcești de 18 m vor sosi la Brașov

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 825.000 de lei.

Fabricile clandestine de producere şi ambalare a ţigărilor contrafăcute au fost închise. Totodată, s-a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile a 3 suspecţi.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.