EXCLUSIV Revoltă la Boholț! Mihai David le-a luat islazul țăranilor să facă teren de golf

EXCLUSIV Revoltă la Boholț! Mihai David le-a luat islazul țăranilor să facă teren de golf

harta becleanSătenii din Boholț (comuna Beclean) sunt porniți să o pună de o răscoală împotriva primarului și a unui „investitor strategic“, după ce fără să-i întrebe nimeni nimic s-au trezit că pe islazul lor au intrat tractoarele și buldozele să le niveleze terenul.

Oamenii încearcă să rezolve problema pe cale oficială. Au depus la Prefectură și la Consiliul Județean Brașov un memoriu în care povestesc toată tărășenia. La final de an, când toată lumea se bucura de Crăciun și se pregătea de sărbătorirea Anului Nou, primarul Cosmin Leancu (UNPR) a propus Consiliului Local, care a votat fără prea mare bătaie de cap, ca 145,82 de hecatare din islazul satului Boholț să fie concesionat „conform legii“ (HCL 37/28.12.2012).

Transparență zero la Primărie

becleanDupă cum spun sătenii, lor nimeni nu le-a spus nimic, deși ar fi trebuit consultați, mai ales că ei își duc traiul din creșterea animalelor. Pentru că trăim într-o epocă a internetului, am căutat pe site-ul comunei informații despre acest subiect. Însă, nu apare nimic despre această investiție, nici la secțiunea anunțuri publice, unde apare doar un anunț de căsătorie, nici la cea de proiecte de viitor, unde nu figurează nimic, pe motiv că „se va actualiza“. Ultimele hotărâri de consiliu local publicate datează din 2007. Iar ca să fie de tot râsul, nici măcar primarul nu există pe site

Alte articole:   Unii angajați ar putea beneficia de o zi liberă suplimentară
De ce sunt supărați sătenii

Memoriul depus la autoritățile județene, compus de Ioan Regneală, Vasile Clonț, Ioan Panghis și Viorel Graură a fost semnat de reprezentanții a 54 de familii din sat. Oamenii se plâng că, în pofida eforturilor lor de a crește cât mai multe animale, decizia unilaterală a primarului și a consilierilor îi afectează în mod direct, pentru că nu vor mai avea unde să le ducă la păscut.

La această oră, sătenii spun că au în bătături 59 de capete bovine, 21 cabaline și 1.429 de oi, iar distrugerea islazului îi va obliga să renunțe la animale, ceea ce îi va duce la limita sărăciei crunte…

Chiar dacă nu o spun pe față, oamenii au aflat și de ce mai mare comunei i-a lăsat fără islaz. Colegul de partid al

Mihai David

Mihai David

primarului, Mihai David fost PSD-ist, transferat la UNPR (iar acum se pare că revine la matcă, după ce se pune problema fuziunii UNPR -PSD, după alegerile parlamentare), a pus ochii pe teren și vrea să construiască un teren de golf.

Motivațiile sunt evidente: zona este superbă și este la o distanță mică de DN1 (și viitoarea autostradă), ceea ce face accesul foarte ușor.

Deocamdată, sătenii așteaptă un răspuns din partea autorităților, care au promis că vor cerceta dacă au fost respectate condițiile de legalitate privind concesionarea celor 145,82 ha.

Alte articole:   Trei proiecte de peste 300 de milioane de euro, finanțate din fonduri europene

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
 1. Atentie! interesati-va daca pentru acest proiect exista aviz de mediu! Terenul respectiv face parte dintr-o arie protejata de interes comunitar -Sit Natura 2000.

  Reply
 2. Nu ar fi tare sa iasa tot satul si l-ar trage in teapa pe primar ? Cine a fost ? Noi toti ! :))

  Reply
 3. nu lasati hotaru boholtului pe mìna infractorilor.

  Reply
 4. […] EXCLUSIV Revoltă la Boholț! Mihai David le-a luat islazul țăranilor să facă teren de golf […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.