2,3 milioane de lei – datoriile spitalelor braşovene către furnizori

2,3 milioane de lei – datoriile spitalelor braşovene către furnizori

spitalul judeteanPatru dintre cele şase spitale din municipiul Braşov au datorii către furnizorii de medicamente, reactivi şi materiale sanitar farmaceutice de 2,3 milioane de lei.

Cu aproape jumătate din sumă, respectiv 1 milion de lei, este dator Spitalul Clinic de Urgenţă. Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie are o datorie de 900.000 de lei, iar de la Spitalul Clinic de Copii furnizorii au de recuperat 200.000 de lei.

A patra unitate medicală cu datorii este Spitalul de Pneumoftiziologie. Acesta din urmă are de dat doar 68.000 de lei. Cele două spitale din Braşov fără datorii sunt Spitalul de Neurologie şi Spitalul de Boli Infecţioase. Şeful Direcţiei de Sănătate şi Asistenţă Medicală din cadrul Consiliului Judeţean, dr. Gabriel Stanciu, a declarat pentru Radio Mureș că situaţia se repetă în fiecare an din cauza discrepanţelor între numărul de cazuri contractate cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi cazurile reale care au fost raportate şi validate de Şcoala Naţională de Management.

El spune că nu au fost înregistrate spitalizări prelungite la nivelul unităţilor sanitare pentru că interesul este de a avea cât mai multe cazuri şi de a avea indici de utilizare a paturilor favorabili, lucru care este un indicator de performanţă a managerilor. Gabriel Stanciu a mai afirmat că arieratele vor fi decontate în proporţie de 85% de Ministerul Sănătăţii.

Alte articole:   Motociclete SMURD pentru ISU Brașov. Sunt dotate cu defribilator, oxigen şi trusă de resuscitare
Distribuie dacă îți place!
Loading...
  1. […] care a condus activitatea Spitalului Clinic Judeţean Braşov, a precizat că, de exemplu, unitatea are datorii la furnizorii de medicamente şi de materiale sanitare de un milion de lei, dar, în acelaşi timp, are de recuperat de la Casa de Asigurări de Sănătate 1,7 milioane de […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.