blog-logo

Apartamentele vechi se scumpesc, cele noi se ieftinesc la Brașov

Apartamentele vechi se scumpesc, cele noi se ieftinesc la Brașov

blocuri izolate termicPreţul mediu al apartamentelor noi şi vechi din cinci mari oraşe din România a crescut cu 0,5% în luna februarie faţă de ianuarie, diferenţa faţă de perioada similară a anului trecut fiind de 1,3%, pe fondul reducerilor înregistrate pe piaţa nouă şi a unei majorări în cazul unităţilor vechi.

Preţul mediu la care sunt scoase la vânzare locuinţele în cele cinci mari oraşe analizate a crescut astfel la 973 de euro pe metru pătrat, potrivit unei analize a portalului imobiliare.ro.

În Braşov, preţul mediu cerut pentru apartamentele vechi şi noi s-a menţinut constant în ultima lună, la 862 de euro pe metru pătrat, ceea ce marchează un avans de 0,5% faţă de acum 12 luni. Locuinţele construite înainte de 1990 s-au scumpit în februarie cu 0,6%, de la 843 la 848 de euro pe metru pătrat. Comparativ cu februarie 2012, nivelul actual este cu 0,9% mai mic. Pe de altă parte, preţul mediu cerut pentru apartamentele nou-construite în acest oraş a scăzut cu 2,3% în ultima lună, de la 952 la 930 de euro pe metru pătrat. Braşovul este singurul oraş în care apartamentele noi sunt mai scumpe acum decât anul trecut, diferenţa fiind de 5,6%.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Brașovean prins la furat în magazin

Leave a Reply

Your email address will not be published.