Profesorul șpăgar de la Medicină, cercetat în libertate

Profesorul șpăgar de la Medicină, cercetat în libertate

lazar onisaiMagistraţii Curţii de Apel Braşov au respins luni cererea de prelungire a arestării preventive cerută de procurorii Parchetului pentru Tribunalul Braşov pentru profesorul de la Facultatea de Medicină a Universităţii Transilvania, Lazăr Onisâi, de 57 de ani, acuzat de luare de mită.
Totodată, lui Onisâi i s-a interzis părăsirea localităţii de domiciliu pe perioada cercetărilor, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, procurorul Alina Popescu.
„Mă surprinde măsura luată de magistraţii Curţii de Apel având în vedere complexitatea dosarului. Pe lângă cei 19 studenţi care au depus denunţuri în cazul profesorului imediat după arestarea preventivă a acestuia, săptămâna trecută alţi 10 studenţi au depus denunţuri. Mai mult, nu este exclus ca pentru câţiva studenţi să înceapă urmărirea penală în acest dosar pentru dare de mită. Cercetările în dosar au scos în evidenţă alte trei fapte de luare de mită pe lângă cele două existente la dosar în care este vorba de mulţi bani. Sperăm să probăm cât mai multe fapte ale profesorului având în vedere că mai sunt de audiat aproape 100 de studenţi“, a precizat procurorul Alina Popescu.
Profesorul Lazăr Onisâi de la Facultatea de Medicină Braşov a fost prins în luna februarie în timp ce primea 700 de lei de la un investigator sub acoperire, care s-a dat drept studentă în primul an, iar în maşina acestuia au fost găsite mai multe carneţele cu nume de studenţi care, pentru a promova examenele, i-au dat sume de bani între 250 şi 500 de euro de examen. În urma percheziţiilor făcute la domiciliul profesorului a fost găsită suma de 10.000 de lei şi mai multe cataloage cu nume de studenţi, sumele pe care aceştia le-au dat profesorului şi restanţele de bani care urmau să fie primite de profesor de la studenţi.
Acesta a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, iar luni judecătorii Curţii de Apel au respins cererea procurorilor de prelungire a arestării preventive cu măsura nepărăsirii localităţii de domiciliu.
La Parchetul Tribunalului Braşov sunt aşteptaţi în continuare studenţi pentru a depune denunţuri, dar potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei procurorul Alina Popescu, este posibil ca aceştia să nu mai vină dacă profesorul a fost lăsat în libertate. Conducerea Universităţii Transilvania i-a desfăcut contractul de muncă lui Lazăr Onisâi imediat după ce arestarea preventivă a acestuia.

Alte articole:   Se redeschid sălile de fitness. Măsurile care trebuie respectate
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.