blog-logo

Consiliul Judeţean vrea să introducă o taxă de drum pentru camioane

Consiliul Judeţean vrea să introducă o taxă de drum pentru camioane

taxa drum rovignetaConsilierii judeţeni şi-au dat ieri acordul de principiu pentru introducerea unei taxe pentru autovehiculele de peste 10 tone care circulă pe drumurile judeţene din Braşov. Decizia a venit ca urmare a faptului că bugetul alocat în acest an de Guvern pentru întreţinerea şi repararea drumurilor judeţene 6,42 milioane de lei este infim în comparaţie cu necesităţile. Propunerea introducerii unei astfel de taxe a venit la propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, care a precizat că aceşti bani nu vor ajunge nici măcar pentru deszăpezire.

Investiţie într-un drum cât pentru întreg aeroportul

Unul dintre drumurile tranzitate de autovehicule de mare tonaj este şi DJ 104, Şercaia – Hoghiz, pe care edilii judeţeni ar fi dorit să îl reabiliteze în acest an, dar ţinând cont de bugetul extrem de mic, şoseaua va rămâne în continuare plină de gropi. „Toate guvernările de până acum ne-au promis că va fi susţinută finanţarea DJ 104 şi, din păcate, nici anul acesta nu am primit nici un ban. Eu regret că nu am avut susţinere nici acum când este la putere guvernarea USL, iar pentru a repara acest drum judeţean costurile sunt foarte mari, aproape cât costă aeroportul, 40 de milioane de euro. Şi în alte judeţe se percep astfel de taxe pentru autovehiculele de mare tonaj. Aş fi preferat să avem bani destui la buget pentru a nu fi nevoiţi să luăm astfel de măsuri. Nu vor fi nişte taxe exorbitante, fiindcă nu vrem să luăm pielea de pe aceste firme care şi aşa o duc rău, dar vom reuşi să mai strângem ceva bani pentru a efectua unele reparaţii”, a precizat preşedintele CJ Braşov.

Alte articole:   1.200 de pistoale găsite într-un camion condus de un ucrainean, la graniță

Drumuri reparate anul trecut, acum, degradate

Acesta a precizat că şi unele drumuri reparate anul trecut s-au degradat, din cauza traficului greu şi ar fi normal ca şi cei care deteriorează să contribuie la aceste investiţii. „Am investit miliarde de lei din credite pe care le-am luat de la bănci şi încă le plătim. Sunt firme care scot bani frumoşi din exploatări forestiere sau balastiere, folosesc drumurile judeţene, le distrug şi pe urmă tot ele sunt nemulţumite”, a punctat Căncescu.

Taxa pe drumurile judeţene ar putea fi introdusă din luna mai, în următoarele două săptămâni, Direcţia de Drumuri din cadrul CJ Braşov urmând să definitiveze un studiu cu privire la cuantumul acestei taxe, astfel încât să nu afecteze activitatea agenţilor economici.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.