Olaru vrea să ceară daune morale de 5 milioane de euro în Dosarul Sala NATO

Olaru vrea să ceară daune morale de 5 milioane de euro în Dosarul Sala NATO

piatra mare sala nato neculaie74 de termene, 4 trimiteri spre rejudecare, 9 ani de judecată. Acestea sunt datele seci în cazul tulburării de posesie din Poiana Brașov, în privința construirii Sălii NATO, de la Hotelul Piatra Mare, patronat de Ioan Neculaie, boss-ul de la FC Brașov.

Practic, aproximativ 65% din construcție e realizată pe terenul deținut de Ioan Olaru. Următorul termen în acest dosar este 7 martie.

Din această cauză, păgubitul, omul de afaceri Ioan Olaru, este hotărât să meargă la Curtea Europeană  Drepturilor Omului (CEDO) și să ceară despăgubiri de la statul român. „„Le voi cere 5 milioane de euro daune morale, pentru că nu am beneficiat de un proces echitabil, într-un termen rezonabil. Voi cere și daune civile, pentru că eu am plătit impozit pe teren și nu am beneficiat de el, iar alții au făcut profit“, a delcarat exclusiv pentru newsbv.ro Ioan Olaru.

Alte articole:   Jucătorii echipei de polo Corona Brașov au protestat în fața Primăriei

Acesta spune că are și o explicație pentru care Neculaie trage de timp, ajutat de avocați pe care îi tot  schimbă (ultimul apărător angajat fiind ditamai „somitatea“ de deputat PSD-ist Ion Adam). Neculaie speră să scape basma curată din acest dosar, prin prescrierea faptei după trecerea a 10 ani.

Mai mult, Neculaie dacă va fi condamnat definitiv la închisoare, instanța nu-i poate da o pedeapsă cu suspendarea executării, deoarece Ioan Neculaie mai are o sentință definitivă în acest sens, pe cale de consecință el riscând să execute ambele pedepse după gratii. O altă scăpare pentru Neculaie este și modificarea Codului de Procedură Penală. Vechiul Cod prevedea închisoarea pentru tulburarea de posesie până la 15 ani, în cazul în care fapta a fost comisă de mai mult de două persoane, noile prevederi prevăd închisoarea sau amenda.

Alte articole:   Sprijin financiar de la Guvern pentru părinți în cazul suspendării cursurilor într-o şcoală

„Din păcate, așa merg lucrurile în România. Sunt bătrâni care au ajuns rapid după gratii pentru că au trecut cu hotarul câțiva centimetri. În cazul de față, unde fapta este flagrantă, totul se tergiversează de atâția ani, și ne mirăm că suntem criticați de comisarii europeni în raportul MCV pe Justiție“, și-a vărsat năduful Olaru.

Băsescu cere fermitate, Justiția face dreptate după ochi frumoși?

În iulie 2006, Traian Basescu a semnat decretele de gratiere pentru Botezatu Diamanta si Macarie Ecaterina pentru pedeapsa de o luna de inchisoare, aplicata pentru savarsirea infractiunii de tulburare de posesie, urmare a amenzii penale neplatite de cele doua persoane.
„Singurul considerent pentru care presedintele Traian Basescu a acordat gratierea celor doua persoane este varsta, respectiv Botezatu Diamanta, 86 de ani, si Macarie Ecaterina, 66 de ani“, se arăta in comunicatul Administrației Prezidențiale.
Seful statului atrage atentia ca, in continuare, nimeni nu poate miza pe institutia gratierii in conditiile in care se face vinovat de tulburarea proprietati.
De Ziua Justitiei, presedintele Basescu a apreciat fermitatea judecatorului care a aplicat legea in acest caz, dar a spus ca in astfel de cazuri – care sunt sensibile din punct de vedere social – exista institutia gratierii. In schimb, seful statului a cerut mai multa determinare din partea magistratilor atunci cind e cazul sa pedepseasca cazurile de mare coruptie. 

Alte articole:   Brașov Heroes provoacă participanții la #conectare
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
 1. Acesti escroci ca Neculae si Copos, au pus laba pe hotelurile din Poiana Brasov, desi toti angajatii detineau actiuni la timpul respectiv, despre care nimeni nu mai spune nimic; pana cand ???
  Complicii lor se afla in special la ministerele inutile, care au ca activitate principala furtul din banii publici;
  Evident, Neculae a construit fara autorizatie de construire, sprijinit de primarul reales; de asemenea realesul i-a vandut pe nimic lui Neculaie, loturi chiar si revendicate de fostii proprietari din terenul aferent hotelului Piatra Mare;
  Pe langa slaba pregatire a avocatilor, care vor procese cat mai lungi, precum si incompetentei multor judecatori, s-a ajuns din cauza ca Scripcaru a inchis intentionat ochii la constructii neautorizate, favorizand un infractor, sa ceara Olaru despagubiri de la stat;
  Sa plateasca cei vinovati: Scripcaru, cei de la disciplina in construcii, respeciv escroaca de Mia Dumitrescu si bineinteles alta institutie corupta si inutila-Inspectoratul de Stat in Constructii Brasov!

  Reply
 2. […] post Olaru vrea să ceară daune morale de 5 milioane de euro în Dosarul Sala NATO appeared first on News […]

  Reply
 3. […] „Le voi cere 5 milioane de euro daune morale, pentru că nu am beneficiat de un proces echitabil, într-un termen rezonabil. voi cere și daune civile, pentru că eu am plătit impozit pe teren și nu am beneficiat de el, iar alții au făcut profit“, a precizat Olaru. Mai multe despre ce spunea la acea vreme cititi AICI. […]

  Reply
 4. […] „Le voi cere 5 milioane de euro daune morale, pentru că nu am beneficiat de un proces echitabil, într-un termen rezonabil. voi cere și daune civile, pentru că eu am plătit impozit pe teren și nu am beneficiat de el, iar alții au făcut profit“, a precizat Olaru. Mai multe despre ce spunea la acea vreme cititi AICI. […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate