blog-logo

Acțiunile extremiștilor maghiari au căzut în derizoriu !

Acțiunile extremiștilor maghiari au căzut în derizoriu !

secuiProtestul pentru autonomia așa-zisului ținut secuiesc, care va fi organizat pe 10 martie la Tg. Mureș de forțe extremiste maghiare nu mai interesează pe nimeni.
Până și naționaliștii noștri au ajuns la concluzia că manifestările extremiștilor maghiari ascund adevăruri istorice și încalcă flagarant Constituția României, motive pentru care nu merită atenția pe care și-ar dori-o organizatorii.
Poporul român este prin definiție unul tolerant și respectă orice minoritate etnică, asigurîndu-i conviețuirea în spațiul național cu toate drepturie și obligațiile ce rezidă din legislația Țării care le oferă adăpost.
Derizoriul unui astfel de protest pentru autonomia așa-zisului ținut secuiesc, este dat și de organizarea sa sub umbrela unei comemorări, ascunzând astfel, scopul real de provocare în scopul separatismului și revizionismului maghiar.
Conform Constituției, Statul Român este unul național, unitar, suveran, independent și indivizibil, iar organizarea unor acțiuni provocatoare de genul celei de la Tg. Mureș este cu certitudine de condamnat, dar modul de organizare și intențiile tendențioase au dus la decizia societății civile românești de a ignora pur și simplu acțiunea în cauză.
Reamintim câteva din adevărurile istorice pe care extremiștii maghiari le țin ascunse pentru a-și putea manipula conaționalii și a obține beneficii fie ele și doar electorale. Astfel, secuii sunt în număr de 523 de persoane conform recensământului din 2002, nu sunt unguri și au dispărut din istorie, iar cu toate acestea se dorește autonomie teritorială pentru o identitate furată prin maghiarizare.
Dacă noi – societatea civilă ne-am dat seama de diversiunea extremiștilor maghiari și apreciem că acțiunea programată pe 10 Martie la Tg. Mureș a căzut în derizoriu, cerem autorităților și instituțiilor statului de Român să aplice legile pentru a preveni situații care să provoace tensiune interetnică.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Aplicaţia InfoCons facilitează reciclarea produselor electronice şi electrocasnice

Anunţuri mică publicitate