blog-logo

Fii un exemplu! Colectează selectiv bateriile uzate la Brașov

Fii un exemplu! Colectează selectiv bateriile uzate la Brașov

baterii-uzateÎn perioada martie – mai 2013, Agenția pentru Protecția Mediului Brașov, Inspectoratul Școlar Județean Brașov derulează în instituțiile de învățământ din județ Programul „Fii un exemplu! Colectează selectiv bateriile uzate”. 

În acestă perioadă se vor desfășura ore de educație ecologică, ECOTIC BAT punând la dispoziția profesorilor o serie de materiale informative din domeniul colectării – reciclării. În același timp, elevii și cadrele didactice vor colecta selectiv deșeurile de baterii și acumulatori, Programul fiind construit sub forma unui concurs desfășurat la nivelul instituțiilor de învățămînt din județul Brașov.

Primele cinci școli care vor reuși să colecteze cele mai mari cantități de deșeuri de baterii și acumulatori vor fi premiate cu câte un ecran de proiecție și câte un videoproiector, câștigătorii fiind premiati in data de 10 iunie 2013.

Alte articole:   România a donat peste un milion de pastile de iodură de potasiu Republicii Moldova

Prin acest program, organizatorii își concentrează eforturile în modelarea unor exemple pozitive în societate privind comportamentul prietenos față de mediu, iar startul în acest sens îl dau elevii. De asemenea, este încurajată îmbunătățirea atitudinii elevilor față de mediu prin intermediul cadrelor didactice.

Activitățile desfășurate în program vizează atât latura informativ-educativă cît și componenta practică, aceea de colectare selectivă a deșeurilor de baterii și acumulatori în containerele puse la dispoziție de ECOTIC BAT.

Organizatorii au convingerea că prin derularea acestui program educațional își vor aduce contribuția la diversificarea procesului educațional în școli și la însușirea de către elevi a cunoștințelor în domeniul protecției mediului și revalorificării resurselor materiale.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.