Ion Diniță: „Fabrica de șomeri este PDL“

Ion Diniță: „Fabrica de șomeri este PDL“

ion dinitaDeputatul PC de Brașov, Ion Diniță, a făcut astăzi o declarație politică în plenul Camerei Deputaților, referitoare la tema moțiunii simple depuse de PDL. Iată textul declarației:

Tema moţiunii simple a deputaţilor PDL, cu titlu mincinos, şi anume situaţia de la Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, probabil că i-a făcut să râdă pe mulţi dintre semnatarii ei. De ce spun asta? Deoarece mulţi dintre cei care au semnat acest document cu titlu general, dar care se referă doar la un caz particular-Oltchim, cunosc bine realitatea. Iar realitatea este diametral opusă celor afirmare de iniţiatori, conform cărora „din vina guvernelor Ponta 1 şi Ponta 2 România are astăzi un caz Oltchim“.
Haideţi să fim serioşi, domnilor, demni sau mai puţin demni urmaşi ai lui Emil Boc! Domniile voastre vorbesc de cinism, demagogie şi incompetenţă? Sunteţi de râsul curcilor! Ştiţi foarte bine, la fel ca multe milioane de români, că sunteţi vinovaţi de situaţia în care a ajuns Oltchim. Rezultatul politicii guvernelor Boc şi Ungureanu de a tăia continuu a condus la un dezastru instituţional, o degradare continuă a instituţiilor statului şi la distrugerea speranţei în viitor a românilor. În urma reducerilor de personal, decise în ultimii ani de guvernarea PDL, instituţiile statului au funcţionat la limita de avarie, a cere performanţe fiind astfel o utopie… Am ajuns în situaţia paradoxala ca în România lui Boc, într-un stat european, să nu mai vorbim deloc despre prosperitate şi viitor, am discutat doar despre sărăcie. Totul s-a rezumat la gestionarea sărăciei, la austeritate şi împrumuturi costisitoare, în plan economic, nesfârşite abuzuri şi aservirea statului către propria clientelă, în plan politic. Acesta este rezultatul guvernării pedeliste, iar cazul Oltchim nu face excepţie.
Vorbiţi despre aşa-numită ‘fabrică de şomeri’ în care s-a transformat Guvernul? Sunteţi într-o profundă eroare domnilor. Adică aţi spus adevărul, dar pe jumătate. Fabrica de şomeri sunteţi voi, PDL, un partid pe cale de dispariţie, care nu va mai avea loc nici măcar în manualele de istorie. Voi sunteţi responsabili de situaţia îngrijorătoare în care a ajuns România din punctul de vedere al nivelului de trai al românilor. Iar USL, aşa cum a promis, va face dreptate până la capăt şi va scoate ţara din colapsul economic şi social în care a fost adusă în cei patru ani de ‘domnie’ pedelistă!

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   A început testarea națională anti-COVID. Când vom afla câţi români au fost infectaţi
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.