blog-logo

FOTOGALERIE Balul Însuraților de la Rupea, un eveniment de suflet al comunității!

FOTOGALERIE Balul Însuraților de la Rupea, un eveniment de suflet al comunității!

balul insuratilor7Asociatia Ramidava XXI a demonstrat inca o data că promovarea și cinstirea mostenirii  culturale si sprirituale a Cohalmului este nu doar un drept, ci mai ales o obligatie! Astfel, in data de 2 martie 2013, a organizat Balul Insuratilor, o actiune prilejuita de lasata secului.

Trebuie mentionat faptul ca Balul Insuratilor este al doilea eveniment important al comunitatii cohalmene, primul fiind in data de 24 ianuarie, Fosnih-ul, la care participa doar barbatii din comunitate.

Asociatia Ramidava XXI este un proiect initiat in anul 2010 de un numar de 24 de tineri. Intre timp, s-au alaturat acesteia multe alte persoane de diferite varste si profesii care nu doresc sa se astearna colbul uitarii peste traditiile comunitatii rupene, de aceea au stabilit sa promoveze valori  sociale prin cultura si traditie.

Alte articole:   STS: Cum poate fi obținut și cum va funcționa pașaportul COVID pentru România

Ca si in anii precedent, familii, vecini, prieteni s-au intalnit si s-au bucurat de frumusetea si  varietatea costumelor nationale, dar si de muzica deosebita asigurata nu doar de Fanfara din Rupea. Obiceiul e ca fiecare familie sa vina la bal cu cosul de merinde, preparate special pentru eveniment, si cu licori produse in gospodarii. Asa cum au pomenit de la bunici si strabunici, sigura cotizatie a reprezentat-o suma modica acordata pentru muzica.

Si pentru ca am amintit de Fanfara din Rupea, trebuie sa specificam faptul ca niciodata Fanfara nu a lipsit de la evenimentele comunitatii cohalmene, Asociatia Ramidava XXI pregateste un alt eveniment important, eveniment ce-si are “radacina” in anul 1923 cand romanii rupeni  intorsi in tara din America au infiintat fanfara taraneasca, sub egida societatii pentru ajutor si cultura “Printul Mihai”.

Alte articole:   Cele trei etape ale programului ”Rabla pentru electrocasnice”, anunțate de Ministerul Mediului

Despre acest eveniment vom reveni cu detalii. Pana atunci va asiguram ca Balul Insuratilor este prilej de bucurie nu doar pentru ca familiile reusesc  sa fie impreuna, ci si pentru ca duc mai departe traditia mostenita de la inaintasi.

Crenguta BABET

Distribuie dacă îți place!
  1. […] post FOTOGALERIE Balul Însuraților de la Rupea, un eveniment de suflet al comunității! appeared first on News […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate