blog-logo

35 de proiecte depuse de fermierii braşoveni pentru finanţări europene

35 de proiecte depuse de fermierii braşoveni pentru finanţări europene

Nicoleta ButaLa 1 martie s-a încheiat sesiunea depunerii de proiecte de către femieri pentru „modernizarea exploataţiilor agricole“ şi „creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere“.

„Proiectele urmeaza a fi verificate din punct de vedere al indeplinirii criteriilor de eligibilitate, cele care indeplinesc criteriile urmand a primi fondurile solicitate, in urma incheierii unui contract de finantare cu Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit“, a declarat pentru newsbv.ro  Nicoleta Buta, director executiv al Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) Braşov.

Pentru modernizarea exploataţiilor agricole s-au depus proiecte pentru achizitionare de utilaje in cadrul fermelor, infiintarea/modernizarea fermelor de ingrasare bovine, porcine si gaini, insotite sau nu de investitii pentru procesare in cadrul fermei. Valoarea totala declarata a cererilor din proiectele depusela nivelul judeţului Braşov a fost  aproximativ 40 de milioane de euro, din care ajutorul public nerambursabil reprezinta aproape 21 de milioane de euro.

Alte articole:   Corul Madrigal ajunge și la Brașov, în Turneul național de Paște „Săptămâna Patimilor” 2023

Opt proiecte s-au depus pentru finantarea de investitii in sectorul vegetal: infiintarea de plantatii, sere sau achizitionare de utilaje), majoritatea – 23 fiind orientate catre zootehnie (ferme de bovine, porcine si unul singur pentru gaini).

Procentul de finantare solicitat: 60 – 70%.

Pentru creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere au fst depuse trei proiecte. Valoarea totala declarata in cererile de finantare: circa 12 milioane de euro, din care aproape 5 milioane de euro reprezinta ajutorul public nerambursabil.

Investitii solicitate pentru finantare: fabrica de nutreturi concentrate, silozuri si o fabrica de produse lactate. Procentul de finantare în aceste cazuri este de 50%.

Distribuie dacă îți place!
  1. […] post 35 de proiecte depuse de fermierii braşoveni pentru finanţări europene appeared first on News […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.