blog-logo

Căminul de bătrâni din Făgăraș este scos la licitație

Căminul de bătrâni din Făgăraș este scos la licitație

caminul de batrani fagarasPrimăria Făgăraș a găsit o soluție  pentru vârstnicii cu o situația materială precară: realizarea unui centru pentru persoane vârstnice.

Centrul este finalizat din punct de vedere al construcţiei și trebuie dat în folosință.
Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârsnice din Făgăraş va fi scos la licitaţie, a anunțat codnucerea Primăriei. Cei interesaţi să gestioneze un astfel de centru trebuie să facă investiții în acest spaţiu, dar şi să plătească o redevenţă Primăriei Făgăraş de aproape 170. 000 de lei pe an, scrie bzf.ro.

Practic, acești bani nu vor fi plătiți efectiv, edilii dorind ca viitorul operator al căminului să asigure în  contul lor 10 locuri pentru persoanele cu o situaţie materială precară, astfel încât vârstnicii să îşi trăiască ultima parte a vieţii fără grija zilei de mâine.
Restul locurilor, până la 48, vor fi ocupate de toţi vârsnicii care au posibilitatea să achite 1.500 de lei pe lună. În aceste condiţii, nu este obligatoriu ca persoanele doritoare să fie din Făgăraş.
Proiectul Centrului pentru Persoane Vârsnice din Făgăraş a fost demarat în anul 2007 iar în 2010 a început construcţia acestuia.
În cadrul azilului se vor asigura pe lângă serviciile de îngrijiri medicale primare şi servicii de recuperare şi reabilitare, conexe domeniului social şi medical, kineoterapie, masaj, fizioterapie şi psihoterapie. Acum reprezentanţii Primăriei îi aşteaptă pe operatorii care doresc să gestioneze acest centru să se înscrie la licitaţie.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Ministerul Culturii anunță lansarea Sesiunii 2021 a programului Tezaur Uman Viu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate