România, fără… o forță de dreapta, va continua doar să supraviețuiască, nu să și prospere

România, fără… o forță de dreapta, va continua doar să supraviețuiască, nu să și prospere

Dumitru Ioan Puchianu2         O doctrină politică bună duce la un sistem de guvernare bun. Clarifică mizele guvernului și direcția spre care se îndreaptă economia. Clarifică starea economică și socială a fiecărui cetățean. Însă, guvernul USL, format dintr-un partid ce se pretinde de stânga (PSD), unul declarat de centru (Partidul Conservator) și unul pretins de dreapta (Partidul Național Liberal), nu poate genera decât confuzie. Ce caută un partid de dreapta (PNL) alături de un partid de stânga (PSD), este greu, dacă nu imposibil de înțeles! Puterea cu orice preț și accesul la resurse, nu mai trebuie să fie un scop al partidelor politice fără asumarea unei direcții de guvernare. Privind spre USL, cineva ar fi spus că este vorba de o ”struțo-cămilă” politică.

Este evident că în prezent, nu există în România un partid sau o coaliție a unor partide care să își asume o doctrină, fie de stânga, sau dreapta. Totul este în ceaţă, singura doctrină asumată fiind cea a intereselor şi demagogiei. De 23 de ani asistăm la improvizaţii fără obiective şi direcţie, mai grav, mergem doar  în jos şi cât mai jos. Cineva, ceva, va trebui să oprească acest galop spre prăpastie. Întrebarea este CE şi CINE o va face ? Părerea mea este că doar un partid cu o doctrină reală  de dreapta, care să reformeze din temelii statul, să redea românilor demnitatea, încurajând munca, inițiativa particulară, impunând respectarea legii, limitând impozitarea la un nivel minim, suportabil, și în același timp, oferind respect cetăţenilor săi.  Este evident pentru oricine că partidele existente astăzi, atât la putere cât şi în opoziţie, nu pot oferi o perspectivă.

După aproape o sută de ani istoria  României se repetă. Ne aflăma cam în aceiaşi situaţie, numai că atunci eram după un război mondial de 4 ani, astăzi suntem după 23 de ani de ,,democraţie originală”. Dacă în 1921 Ion I.C. Brătianu prin programul ,,PRIN NOI ÎNŞINE” a pus bazele României moderne, acum, la început de secol XXI, România are nevoie din nou de o forță politică de dreapta, care să genereze printr-o legislație adecvată, dezvoltarea economică în folosul fiecărui cetățean și nu doar al unor grupuri de interese.

Cât timp doctrinele partidelor sunt confuze, lipsite de direcții clare și de principii, însă pline de retorică transpartinică, nu vom ști niciodată spre ce se îndreaptă România. Vom rămâne doar la stadiul de stat supraviețuitor într-o Europă modernă, mimând valorile occidentale. Un stat care doar supraviețuiește, nu poate fi niciodată liber! Libertatea unui stat este asigurată de capacitatea acestuia de a se dezvolta constant, de a se moderniza ”din mers” și de a-și gestiona, valorifica și împrospăta permanent resursele umane.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.