Mihai Pascu (PC): Regionalizarea trebuie grăbită!

Mihai Pascu (PC): Regionalizarea trebuie grăbită!
Mihai Pascu

Mihai Pascu

Regionalizarea trebuie grabita, declara vicepresedintele Consiliului Judetean, Mihai Pascu. Acesta este de parere ca in prima faza nici nu este atat de importanta desemnarea capitalei fiecarei regiuni, ci decisa structura de judete.

Si asta pentru că, in lipsa regiunilor, nu vom putea accesa fonduri europene decat cu intarziere, lux pe care nu ni-l putem permite, este de parere conservatorul.

Până acum, mai precis în exerciţiul bugetar 2007-2013, banii pentru administraţiuile publice veneau de la Uniunea Europeană prin două canale, explică Mihai Pascu. Unul era Programul Operaţional Regional, celălalt Programul Operaţional Regional de Dezvoltare a Capacităţii Administrative. Pentru fiecare exista o autoritate de management, care gestiona fondurile. Din 2014 nu va exista decât un singur canal cu o autoritate de management în fiecare regiune, arată vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

„Această nouă structură trebuie acreditată de către Comisia Europeană. Ori procesul de acreditare este şi lung şi destul de birocratic, pentru că sunt nişte criterii foarte stricte. Din acest motiv aceste regiuni, şi decizia politică privind regionalizarea trebuie luată foarte repede pentru că de aceastgă perioadă de clasificare şi acreditare a acestor noi structuri nu putem scăpa”, a delcarat Mihai Pascu, vicepreşedinte Consililului Judeţean, pentru Corona TV.

Dacă decizia politică va fi întârziată, atunci este posibil ca şi accesarea fondurilor europene din perioada 2014-2020 să fie decalată. Chiar dacă vorbim de perioade de câteva luni, sau în cel mai rău caz, de până la un an, aceste pierderi de timp înseamnă pierderi de bani europeni de fapt, apreciază Pascu. El declară că a discutat deja cu şeful conservatorilor braşoveni, deputatul Ion Diniţă.

Alte articole:   FOTO & VIDEO Amendă de 20.000 de lei și restaurant închis la Prejmer

„Mesajul nostru este un mesaj politic pentru toţi partenerii de coaliţie, mesajul PC-ului pentru ca această decizie, eminamente politică în privinţa acestor regiuni, mai puşin capitala, pentru că nu contează în acest moment neapărat unde va fi capitala, dar structura regiunii contează foarte mult, decizia aceasta politică să fie luată foarte, foarte repede”, precizează Pascu.

Ideea ca Braşovul să fie desemnat capitală a regiunii este în continuare susţinută de Partidul Conservator Braşov, declară Pascu. Peste cel mult două săptămâni va avea de altfel loc şi o masă rotundă la care vor participa şefii partidelor politice din judeţ şi parlamentarii braşoveni. Concluzia, cu argumentele ei, va fi trimisă Guvernului. Executivul va primi şi semnăturile braşovenilor, colectate printr-o campanie care va demara zilele următoare.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.