Scandal monstru la clubul Corona. GSP zice că DNA va investiga cazul

Scandal monstru la clubul Corona. GSP zice că DNA va investiga cazul

corona brasov fotbalPovestea pleacă de la Corona Braşov, clubul Primăriei de la poalele Tîmpei. O grupare cu un buget de 60 de miliarde de lei vechi în 2012, pentru 6 secţii, scrie Gazeta Sporturilor.

La jumătatea sezonului, trupa de la fotbal e pe primul loc în seria a doua din L2 şi are obiectiv urcarea în eşalonul de elită, la numai trei ani de la înfiinţare.

Sămânța discordiei

În vara trecută, pe 30 iunie, Corona termină contractele cu doi jucători, Marius Martac şi Alin Ştefan. Pe 2 iulie, băieţii sînt legitimaţi la Oţelul Larissa, o formaţie din campionatul judeţean Prahova, patronată de Adrian Teodorescu, un conducător trecut prin statutul de persona non-grata la FRF în perioada 2008-2010. Dar pe 4 iulie, cei doi ajung din nou în curtea Coronei.

De aici încolo începe războiul subteran, cu toate armele puse la bătaie. Teodorescu susţine că pe acordurile de transfer e trecută suma de 40.000 de euro pentru fiecare fotbalist în parte şi face plîngere la comisiile federale pentru a-şi încasa banii, lovindu-se de refuzul la plată al braşovenilor.

În schimb, Corona pretinde că pe contracte e falsificată iscălitura vicepreşedintelui Emilian Cernica. „Am semnat un acord de transfer, dar fără o obligaţie să plătim vreo sumă de bani către Oţelul Larissa”, s-a apărat liderul din L2 la Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor (CNSL) de la federaţie. Dar Corona nu deţine nici un exemplar de contract care să ateste că transferul s-ar fi făcut gratis.

Alte articole:   BAC 2020. Cum se echivalează probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale

„Dacă semnătura e falsă au o problemă şi cu înscrierea în campionat”
Teodorescu povesteşte acum că, din septembrie, dosarul s-a plimbat neîncetat între CNSL şi Comisia de Disciplină, fără nici o decizie fermă: „Problema e că, la un moment dat, în decembrie, Cernica a venit cu o expertiză grafologică neconcludentă, din care rezulta că semnătura de pe contracte nu i-ar aparţine. Numai că n-au fost analizate semnăturile lui de pe alte documente mai vechi, pentru comparaţie, ci a dat pur şi simplu în faţa expertului un alt specimen de iscălitură. Diferit, normal!, ca să iasă ce rezultat avea nevoie”.

Şi ridică mai departe altă dilemă: „Să spunem că semnătura de pe transferuri nu e reală, înseamnă că nereală e şi cea de pe formularul de înscriere în campionat, fiindcă sînt identice! Şi atunci cum evoluează Corona în liga a doua? Cu o semnătură falsă, neasumată de club? Să-i scoată FRF din competiţie!”.

„Mergem la federaţie şi înlocuim acordurile de transfer”
Greii cazului, care mută povestea în zona iţelor politice, intră abia acum în joc. În frunte e preşedintele Coronei, Liviu Lupu, şeful Consiliului Local Braşov şi vicepreşedinte PSD Braşov. Deranjat de faptul că oamenii din subordinea sa nu reuşesc să rezolve dosarul la FRF, îl cheamă la o discuţie în biroul său pe fostul director sportiv Eduard Gherghe.

Alte articole:   Al 50-lea deces la Brașov, în cazul unei persoane infectate cu coronavirus

Întîlnirea are loc pe 15 februarie, iar înregistrarea audio a convorbirii, intrată în posesia Gazetei, arată un Liviu Lupu dezlănţuit. Să ascultăm pasaje din discursul lui Lupu în faţa lui Gherghe: „Trebuie să iau măsuri, sînt multe măgării care s-au comis, voi fi nevoit să fac o plîngere penală dacă această chestiune nu se rezolvă în maximum o săptămînă. Toţi sînt cu ochii pe noi. Am discutat şi cu Teodorescu. Mi-a promis că va închide cazul, iar în această situaţie eu i-am garantat că Martac va juca permanent în prima echipă, astfel încît să putem să-l vindem şi din ce încasăm să-şi ia şi el banii doriţi. Asta e singura variantă posibilă. Vorbim cu Teodorescu, mergem împreună la federaţie să înlocuim acordurile de transfer, fără nici o sumă, şi gata. Altfel, eu dau drumul la plîngerea penală şi, unde ştiu eu s-o depun, nu mai scapă nimeni! Vinovatul, oricare ar fi, ajunge la puşcărie!”.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. […] post Scandal monstru la clubul Corona. GSP zice că DNA va investiga cazul appeared first on News […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.