blog-logo

Primăria Braşov vrea să „deparaziteze” sistemul de termoficare de firma Bepco

Primăria Braşov vrea să „deparaziteze” sistemul de termoficare de firma Bepco

tetkron Bepco incalzireVicperimarul Răzvan Popa a precizat că în strategia pe termen lung şi mediu de termoficare a Braşovului este inclusă şi achiziţia de motoare termice pentru producerea de energie în cogenerare. În prezent, societatea de termoficare a Consiliului Local, Tetkron, cumpără energia termică de la producătorul privat Bepco, care a montat patru astfel de motoare, în care a investit, după cum au susţinut reprezentanţii acesteia, peste 20 de milioane de euro.
„Din punctul meu de vedere, Braşovul trebuie să fie independent în ceea ce priveşte termoficarea. Este foarte important să nu depindem de un operator privat, să nu fim condiţionaţi de angajamentele cu acesta. Soluţia este să cumpărăm motoare termice şi să producem energie, nu doar să o distribuim”, a precizat Popa.

Alte articole:   Relaxarea măsurilor, publicată în Monitorul Oficial. Etapele, în funcție de țintele de vaccinare

Primăria Braşov a prevăzut în planul de investiţii în termoficare, pe care l-a înaintat Ministerului Administraţiei, şi acest proiect, în vederea obţinerii unei finanţări guvernamentale.

„Nu avem încheiat un contract de exclusivitate cu Bepco şi dacă apare o altă firmă, care ne dă agent termic mai ieftin, cumpărăm de la ei. Ministerul Administraţiei finanţează astfel de investiţii în proporţie de 70%, iar anul acesta vom face studiul de fezabilitate pentru a vedea exact de câte astfel de motoare avem nevoie, dar şi care este costul investiţiei. Dacă am produce noi energia termică am face o economie considerabilă, mai ales că vorbim de un sistem în cogenerare, iar energia electrică produsă de aceste motoare am putea-o folosi pentru iluminatul public”, a subliniat viceprimarul.

Distribuie dacă îți place!
  1. […] post Primăria Braşov vrea să „deparaziteze” sistemul de termoficare de firma Bepco appeared first on News […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate